Realiseer in 5 stappen een speelgazon jul27

Tags

Related Posts

Share This

Realiseer in 5 stappen een speelgazon

Graszoden kopen voor een speelgazon: weet jij hoe je dat aan moet pakken? Het creëren van een speelgazon is eenvoudiger dan je denkt. Bovendien is de graszoden prijs laag, dus voor de prijs hoef je het ook niet te laten! Volg deze 5 stappen om zelf eenvoudig een speelgazon te realiseren in jouw achtertuin.

Stap 1: Graszoden kopen:

Allereerst moet je bepalen waar de grasmat moet komen en hoeveel graszoden je nodig hebt om dit te realiseren. In de meeste gevallen worden graszoden per vierkante meter verkocht. De graszoden prijs is afhankelijk van de hoeveelheid graszoden die je nodig hebt en welk soort gras de graszoden moeten bevatten. De graszoden prijs is zeer gunstig, je betaalt meestal slechts enkele euro’s per vierkante meter.

Stap 2: De grond voorbereiden!

De voorbereiding begint al enkele weken van tevoren met het spitten van de grond. Spit de grond tot 10 à 15 centimeter diepte en verwijder stenen en andere oneffenheden. Laat de grond een aantal weken zo liggen voordat je de graszoden legt. Als er onkruid opkomt, moet je dit verwijderen.

Stap 3: Graszoden kopen, waar moet je op letten?

Een gazon dat gebruikt wordt om op te spelen, wordt zwaar belast. Het is daarom belangrijk om graszoden te kiezen waarin de juiste grassoorten worden gecombineerd. Graszoden waarin een hoog percentage veldbeemdgras is verwerkt, kan goed tegen een stootje en is een prima keuze voor een speelgazon. Kom je er zelf niet uit? Laat je dan altijd informeren door een verkoopspecialist zodat je zeker bent van een sterke grasmat. De graszoden prijs voor een speelgazon is vaak lager dan die van een siergazon.

Stap 4: Graszoden leggen

Voordat je de graszoden legt, hark je de ondergrond nog een keer goed los. Verrijk de aarde met compost en potgrond om voor een goede voedingsbodem te zorgen. Sproei de grond vervolgens goed nat en leg de graszoden op hun plek. Het mooiste resultaat bereik je door de graszoden dicht tegen elkaar aan te leggen. Ten slotte zorg je voor een stevige hechting. Dit kan door de graszoden aan te stampen of deze te walsen.

Stap 5: Nabehandeling van de graszoden

In het begin hebben de graszoden veel verzorging nodig. Sproei het speelgazon minimaal één keer per dag en zorg voor een regelmatige bemesting. Ook al ziet het speelgazon er direct goed uit, je kunt deze beter niet direct betreden. Geef de graszoden minimaal drie weken de tijd om zich te hechten aan de ondergrond. Daarna kan er naar hartenlust gespeeld worden op het schitterende speelgazon!