3 tips voor het plaatsen van je Wifi router sep22

Tags

Related Posts

Share This

3 tips voor het plaatsen van je Wifi router

Er wordt nog altijd vaak gedacht dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt waar de Wifi router wordt geplaatst. Wanneer men dan last heeft van een traag of haperend signaal wordt er al snel naar de provider gewezen. Toch is het lang niet altijd de fout van de provider wanneer het internet niet van de beste kwaliteit is. Het is namelijk zo dat een verkeerde plaatsing van de Wifi router kan zorgen voor deze matige tot slechte kwaliteit. Hieronder vind je 3 tips voor het plaatsen van je Wifi router als je van een goed en stabiel signaal wilt genieten.

Zo centraal mogelijk

Een Wifi router zendt rondom een signaal uit. Om overal in huis het beste signaal te hebben van stabiele kwaliteit is het dus belangrijk dat dit signaal daadwerkelijk alle delen van de woning bereikt. Zeker bij grotere woningen en woningen met meerdere etages is het daarom belangrijk om de Wifi router zo centraal mogelijk in de woning te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat het signaal overal in de woning komt en je ook overal in huis gebruik kunt maken van goed en snel internet.

Op een open plank

Wifi routers die op de grond staan leveren een minder goed signaal dan Wifi routers die op een plank staan, dus hoger dan de grond. Het signaal is het best wanneer de onderkant ook ‘lucht’ heeft. Het is daarom aan te raden om de Wifi router op een plank met openingen te plaatsen, zoals op een plank bestaande uit losse latten met ruimte ertussen. Dit verbetert het signaal direct. Het kan een groot verschil maken, zeker als de Wifi router beneden staat en je boven ook van een goed signaal wilt kunnen profiteren.

In de open ruimte

Hoe meer zaken er tussen de Wifi router en je device staan, hoe slechter het signaal. Diverse zaken kunnen het signaal flink verstoren. Je kunt hierbij denken aan vloeren en wanden, maar bijvoorbeeld ook aan grote meubelstukken, metalen kasten en witgoed. Natuurlijk kun je er niet altijd omheen dat er obstakels in de weg zitten tussen de Wifi router en je device. Als je een woning met meerdere etages hebt, dan zit er altijd een vloer tussen als de Wifi router beneden staat en jij je boven bevindt. Hier kun je niet omheen. Wel is het verstandig om er met de plaatsing rekening mee houden dat de router in elk geval niet te dicht bij grote obstakels staat.

Extra tip: gebruik een Wifi repeater!

We willen natuurlijk overal in en om het huis gebruik kunnen maken van Wifi. Het bespaart immers in de kosten. Je Wifi betaal je toch wel aan de provider. Het is niet altijd mogelijk om op zolder of in de tuin te genieten van een stabiele Wifi verbinding, gewoon omdat de Wifi router een te beperkt bereik heeft met het signaal. Met een Wifi repeater van KPN kun je het signaal makkelijk versterken. Een Wifi repeater, ook wel een signaalversterker genoemd, zorgt ervoor dat je ook op zolder en in de tuin kunt genieten van een stabiele verbinding. Ideaal om altijd en overal in en om het huis gebruik te maken van je eigen Wifi netwerk.