5 tips voor de leukste wanddecoratie apr12

Tags

Related Posts

Share This

5 tips voor de leukste wanddecoratie

Niets zo saai als een lege muur in de woonkamer, slaapkamer of keuken. De stijl en inrichting van de woning zou in alle delen van het huis naar boven moeten komen, en de wanden zijn geen uitzondering. Maar wat kun je allemaal doen om de muur op te fleuren en een kale, saaie wand om te toveren in een waar kunstwerk? De volgende decoratietips helpen je in elk geval al goed op weg om er iets moois van te maken.

1. Een muur vol fotolijsten…

Vaak bewaren we foto’s als herinnering aan leuke momenten gewoon in de kast, maar je kunt ze evengoed aan de muur hangen! Op die manier bespaar je niet enkele kostbare plaats in de lade, maar ziet je wand er ook nog eens heel wat leuken en frisser uit. Een handige tip: combineer verschillende soorten fotolijsten voor een nog creatiever effect.

2…of vol andere dingen!

Je kunt de wand ook versieren met elementen die er op het eerste zicht misschien niet passen. Denk maar aan een kapotte gloeilamp of een kurk: zaken die je normaal gezien gewoon in de vuilbak zou gooien kunnen de muur een totaal nieuwe uitstraling geven. De mogelijkheden zijn echt oneindig!

3. Een koeienschedel aan de muur

Klinkt misschien wat luguber, maar je hoeft natuurlijk geen échte schedel aan de muur te hangen. Er zijn ontelbaar veel kunststof of plastieken schedels te koop in verschillende kleuren en uitvoering, die de muur in één keer een stoere indruk geven. Daarbij kan je de schedel omringen met wat kadertjes of kleurige elementen om het wat frisser te doen ogen.

4. Een muur voor echte boekenwormen

Als je een hele hoop boeken hebt die teveel plaats innemen, maar je wil ze écht niet weggooien, zet ze dan gewoon op de muur. Dit kun je doen door bijvoorbeeld wat plankjes aan de muur te hangen, waarna je de boeken erop zet. Zo dienen ze niet enkel om te lezen, maar maken ze de kamer ook gewoon gezelliger!

5. Muurstickers aan de wand

Waarschijnlijk de eenvoudigste manier om de muur snel van leuke decoratie te voorzien is met behulp van muurstickers. Dergelijke stickers komen in ontelbare vormen, patronen en formaten, en het vraagt slechts één minuut werk. Zo zijn er stickers met afbeeldingen van Disney-figuren, maar ook andere patronen zoals een sterrenhemel en zelfs gewoon tekst behoren tot de mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen muursticker te maken. Dat maakt jouw muur dus nog unieker!

We zijn benieuwd of jij nog meer tips hebt om meer sfeer te creëren in jouw huis door wanddecoratie.