6 trendy en betaalbare meubeltrends voor dit voorjaar mrt12

Tags

Related Posts

Share This

6 trendy en betaalbare meubeltrends voor dit voorjaar

Het voorjaar, met allereerst de lente, breekt weer aan en dit houdt in dat er weer volop trends de kop op steken die je kunt volgen als je graag nieuwe meubels zou willen hebben. Heb je bijvoorbeeld oude meubels die niet meer in deze tijd passen, versleten zijn of door de hond of kat bewerkt? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld via andrs-living.nl inspiratie op te doen voor jouw nieuwe meubilair. Zo zijn er volop designmeubels verkrijgbaar tegen een scherpe prijs als je maar weet waar je moet zoeken en kijken. Denk bijvoorbeeld aan Andrs Living. Hieronder volgen een aantal van meubeltrends die ideaal zijn voor bepaalde plekken in jouw woning.

Achterhaal de trends op het gebied van de meubels

Door het internet af te struinen en bijvoorbeeld de site andrs-living.nl te bezoeken doe je allerlei ideeën op voor het uitkiezen van jouw nieuwe meubilair. Zo zul je erachter komen dat er veel trends zijn. Een andere manier om op de hoogte te geraken van hedendaagse trends is door je te abonneren op een lifestyle magazine dat zich specialiseert op het gebied van trendy meubels. Door dergelijke bronnen van inspiratie aan te boren, zul je beter in staat zijn zelf te bepalen welke trends je mooi vindt en vindt passen in jouw woning. Je kiest bijvoorbeeld voor een uniform geheel waarbinnen de meubels een belangrijke plaats in nemen of lardeert jouw woonruimte met enkele trendy topstukken; hoe dan ook de mogelijkheden om een trendy interieur in te richten zijn enorm.

Neem een industrieel interieur

Je ziet het steeds meer; mensen die inspiratie op doen uit de industriewereld en hier hun interieur en meubels bij uitkiezen. Een industrieel interieur ademt een werkmilieu uit. Niet alleen bakstenen en zichtbare leidingen kunnen jouw interieur een industrieel karakter verlenen ook de meubels die je hierbij uitkiest kunnen hier bij passen. Meubels als kuipstoelen of stoelen van metaal; de industrietrend heeft vele aspecten. Bijvoorbeeld een hoekbank, poef of sofa in een bepaalde stijl en kleur kunnen zeer geschikt zijn om jouw woning een industriële sfeer te laten uitstralen. Of zet een ouderwetse kachel in plaats van een open haard in jouw industriële woning; deze en meer kunstgrepen kun je in jouw woning realiseren om zo meer sfeer te creëren.

Geef meubels een likje verf

Trends voor bepaalde meubels volgen dikwijls de wisseling der seizoenen. Nu het voorjaar aanbreekt, met allereerst de lente, zijn frisse en zachte tonen en tinten zeker weer in trek. Als je bepaalde meubels een lik verf geeft door bijvoorbeeld een streeppatroon erop te schilderen kan jouw interieur gemakkelijk voor trendy doorgaan. Lardeer jouw meubels bijvoorbeeld met groene of gele tinten en je zult merken dat de manier waarop jij de ruimte ervaart verandert en positief beïnvloed wordt. Het voordeel van het gedeeltelijk verven van meubels is dat je dan niet per se nieuwe meubels hoeft aan te schaffen en oude meubels trendy kunt maken. Je bespaart dan niet alleen flink in de kosten maar kunt tevens plezier beleven aan de activiteit van het verven.

Chique meubels hoeven niet duur te zijn

Bij meubeltrends denk je bijvoorbeeld aan prijzige designmeubels. Dit hoeft echter niet in alle gevallen op te gaan. Je kunt namelijk via het internet of door tweedehands meubelzaken te bezoeken ook aan trendy meubels komen tegen een scherpe prijs. Dat bepaalde meubels trendy zijn, wil dus niet per se zeggen dat ze dan ook duur zijn. Zeker als je wilt budgetteren doe je er goed aan om goedkoop ergens meubels op de kop te tikken. Als je geluk hebt zijn de meubels trendy en anders kun je trends nog altijd in de hand spelen door bijvoorbeeld te gaan verven. Ideaal als je geen dure merkmeubels wilt aan hoeven te schaffen!

Kies duurzame, stijlvolle meubels

Het beste is het om meubels te kopen die lang mee gaan. Denk bijvoorbeeld aan leren banken of kuipstoelen van kunststof en staal. Die gaan jaren mee. Duurzaamheid is niet alleen belangrijk maar financieel gezien ook efficiënt. Daarnaast is het belangrijk dat jouw meubels stijlvol zijn. Dit kun je doen, wanneer je bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur hebt, door meubels te kiezen die bij de pasteltinten van jouw behang en overige inboedel past. Combineer bestendigheid tegen slijtage en jouw unieke stijl met elkaar en creëer optimaal comfort in bijvoorbeeld jouw woonkamer!

Verfraai jouw woning met voorwerpen die passen bij de meubels

Voor het oog werkt het meubilair altijd samen met de rest van de woonruimte. Meubilair is niet alleen noodzakelijk maar tevens moet het geheel een lust voor het oog zijn, als dat jouw eisen zijn. Zet op een tafel of hang aan de muur een kunstwerk dat of plant die bij jouw meubilair past en de items zullen elkaar in positieve zin versterken. Op deze wijze kun je jouw woonruimte optimaal benutten. Of je plaatst souvenirs van vakanties in de woonruimte om zo jouw eigen stekkie te maken. Inrichten is zoeken naar de juiste combinatie van natuur, kunst, behang, meubels en functionaliteit.