Tags

Related Posts

Share This

Alles wat je wilt weten over vloerverwarming

Het hebben van vloerverwarming geeft een groot aantal voordelen. Zo zorgt het voor een betere luchtkwaliteit, bespaar je er ruimte mee en creëer je natuurlijk meer wooncomfort. Helaas zitten er ook nadelen aan het aanleggen van vloerverwarming. Zo wordt afgeraden om je houten vloer niet met lak af te werken omdat dit de warmte tegen kan houden. Hierdoor staat een keramische vloerafwerking garant voor de beste resultaten. Deze vloeren hebben namelijk een lage warmteweerstand, waardoor de vloer sneller opwarmt.

Noppenplaat vloerverwarming

Ook het leggen van de vloerverwarming kan lastig en tijdrovend zijn. Zo zal er eerst ruimte gecreëerd moeten worden om de warmtebuizen te kunnen plaatsen onder de vloer. Door een noppenplaat voor vloerverwarming te plaatsen is er voldoende ruimte om de verwarmingsbuizen te installeren. Belangrijk is dat de noppenplaat zorgt voor goede isolatie en een snelle opwarmtijd. Het voordeel van de noppenplaat is dat ze gemakkelijk en snel te monteren zijn. Nadat de buizen verwerkt zijn in de noppenplaten, kan er een randisolatie aangebracht worden waardoor de vloer optimaal opwarmt.

Ook niet geheel onbelangrijk; de kosten van vloerverwarming. Natuurlijk betaal je voor het aanschaffen en aanleggen van de vloerverwarming. Deze kosten verschillen uiteraard per kamer en oppervlak, maar komen ongeveer neer op €1300,-. Met een vloerverwarming kun je echter ook veel kosten besparen op je energierekening. Door de pomp af en toe uit te zetten (bijvoorbeeld in de zomer) kan heel eenvoudig energie bespaard worden. Maar let op, wanneer de pomp te lang uitstaat loop je het gevaar dat deze vast gaat zitten. Hierdoor is het verstandig om de pomp elke dag even 15 minuten te laten draaien.

Een vloerverwarming zorgt voor comfort in huis en zal zorgen dat je nooit meer koude voeten hebt. Echter is het belangrijk om te kijken of de vloerverwarming optimaal functioneert onder jouw vloer, zonder dat er te veel warmte verloren gaat.