Beken kleur

Kleur is flink vertegenwoordigd in de laatste trends voor de kinderkamer. Pasteltinten voor de hele kleintjes en opvallende knalkleuren voor kinderen vanaf een jaar of vier. En het is waar, een vrolijk kleurtje trekt de aandacht en nodigt uit tot spelen, knutselen of gewoon lekker slapen. Een kinderkamer waarbij één duidelijk thema onder de aandacht komt is een absolute trend. Gelukkig kun je daar als ouders alle kanten mee op, want er is keuze genoeg.

Voetballer of indiaan?
Houd je de basis van de kinderkamer een beetje neutraal dan kun je met het thema alle kanten op. Een mooi overtrek met het logo van een voetbalclub, een grasgroen vloerkleed en een poster met een voetballer in actie is bij de meeste jongens heel gewild. Is je kind niet zo sportief, dan zijn er nog tal van andere ideeën zoals; sterrenkundige, ridder, piloot of boer. Meisjes daarentegen, en hoe kan het ook anders, gaan massaal voor de roze pasteltinten. Bij de basis van een kinderkamer horen natuurlijk ook meubels, ook dit kan in thema, kijk bijvoorbeeld eens op Babyentiener.nl.

411579257cc5a34223166de798a127df

Opruimen
Na het spelen moet er ook weer opgeruimd worden. Over het algemeen is dat toch niet het meest favoriete klusje van kinderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel gezellige opruimbakken en zakken te koop waardoor het niet alleen makkelijker wordt, maar ook leuker. Handige bakken in opvallende kleuren voor het harde speelgoed zoals Lego en wandopbergers voor de schooltassen. Bedlades voor kleding en knuffels en echte poppenbedjes voor de allerkleinsten.

 

Bron afbeeldingen : pinterest.com