Breng je huis in herfstsfeer

De zomer is voorbij en dus is het tijd om het binnenshuis behaaglijk en knus te maken. Dat kun je doen door door de warme kleuren en organische vormen van de herfst in huis te halen.

Creëer warmte in huis
Mooi gekleurde bladeren, dennenappels, bessentakken en kalebassen lenen zich er goed voor om met kaarsjes en schalen van bijvoorbeeld hout of keramiek mooie stillevens te maken.

Boswandeling
Deze materialen kun je natuurlijk in het dichtstbijzijnde tuincentrum aanschaffen maar waarom niet zelf de natuur in? De herfst is het jaargetijde wat uitstek geschikt is voor een verfrissende boswandeling waarbij je op zoek kunt gaan naar dennenappels, eikels en afgevallen blad en takken.

Denk er wel aan, dat het niet de bedoeling is om takken af te breken of paddenstoelen te plukken.

Maak leuke hoekjes
Takken en dennenappels kun je meteen gebruiken en drogen wel in de kamer maar wanneer je langer plezier wil hebben van de mooi gekleurde herfstbladeren kun je ze tussen de bladzijden van een boek laten drogen. Na ongeveer een week kun je ze dan gebruiken om bijvoorbeeld windlichten of glazen te versieren.

Tuincentra
Wat je tijdens je boswandeling hebt verzameld kun je mooi combineren met gekochte spulletjes. Hiervoor is een bezoekje aan dat eerder genoemde tuincentrum een absolute aanrader. Daar – en natuurlijk ook in andere woonwinkels en warenhuizen – kun je in de herfst een keur van takken, kransen en decoratiemateriaal in warme kleuren vinden. Genoeg om inspiratie op te doen, om je huis dat knusse najaarsgevoel te geven.