Tags

Related Posts

Share This

De beste keuze voor je vloerverwarming

Na een winter lang koude voeten te hebben gehad weet je het zeker, het is tijd voor een vloerverwarming. Goede keuze, maar hoe gaat dat nu precies in z’n werking, het aanleggen van vloerverwarming?

Vloerverwarming is niks meer dan warm water dat door buizen onder de grond stroomt. Hierdoor biedt vloerverwarming een constante verwarming. Niet alleen het water in de buizen wordt warm, ook de omliggende vloer warmt op waardoor je kunt besparen op stookkosten.

Infrezen

Vloerverwarming aanleggen kan op verschillende manieren. De meest voorkomende is echter het infrezen van de vloerverwarming. Bij het infrezen worden sleuven van ongeveer 17 mm gefreesd in de chape. Hier komen de verwarmingsslangen in. Deze methode wordt vaak gebruikt in woningen waar al een afwerkvloer ligt.

Tackerplaten

Wanneer er nog geen dekvloer is gelegd in de woning, wordt er vaak een andere methode gebruikt. Er wordt dan eerst een laag isolatie aangebracht zodat er zo min mogelijk warmte via de onderkant verloren gaat. Hierna worden via speciale tackerclips de leidingen vastgeniet. Het voordeel van deze methode is dat de vloerverwarming dieper ligt, waardoor de massa van de vloer langer warm blijft. U bespaart dus ook nog eens op de kosten.

Als laatste kan vloerverwarming ook aangelegd worden als er al een dekvloer ligt. Het nadeel is dat de vloeropbouw groter wordt en deze ruimte is niet altijd beschikbaar. Via speciale metalen lamellen wordt de warmte goed over de vloer verdeeld.

Het aanleggen van een vloerverwarming kun je het beste overlaten aan een specialist. De kosten van het aanleggen variëren per type en oppervlakte van de vloer. Gemiddeld zal het aanleggen van een vloerverwarming één werkdag in beslag nemen.