De mogelijkheden van kunstgras apr01

Tags

Related Posts

Share This

De mogelijkheden van kunstgras

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor het leggen van kunstgras, het kost vrijwel geen moeite om te onderhouden en ziet er het hele jaar door prachtig groen uit. Omdat het zo makkelijk te onderhouden is en in alle vormen, maten, kleuren en voor verschillende prijzen te verkrijgen is zijn er ook vele mogelijkheden om het te gebruiken, zo kun je het gebruiken in de tuin of simpelweg op je balkon leggen. Je kunt het met kunstgras zo gek maken als je wilt maar om het jou wat makkelijker te maken noemen we je hier alle mogelijkheden even op.

Het onderscheid

Allereerst maken we natuurlijk onderscheidt tussen kunstgras buiten of voor binnen gebruik, buiten wordt het veelal gedaan om toch een natuurlijke sfeer te creëren zonder de bijkomende moeite van echt gras of omdat het simpelweg niet op een natuurlijke manier groeit op de plek. Binnen wordt het vaak gedaan om een rustgevende werkomgeving te creëren. Hiernaast is het ook mogelijk om losse kunstgras stukken of juist een heel grastapijt die al op maat is gemaakt te kopen. Ieder project is dan ook weer anders.

Tuin

Zoals al eerder werd gezegd zorgt kunstgras in de tuin het hele jaar door voor een prachtig groene uitstraling die weinig moeite kost om bij te houden. Het kunstgras gaat tevens ook niet zo snel kapot waardoor er bijvoorbeeld uitgebreid gevoetbald kan worden. Voordat je in de tuin kunstgras kunt leggen moet er een goede ondergrond aangelegd worden, dit kun je zelf doen of door een expert. De ondergrond moet bestaan uit een zandbed dat ingewaterd is en uitgevlakt zodat er geen hobbels ontstaan. Vervolgens moet er een doek onder worden gelegd waarna het kunstgras neergelegd kan worden. Het kost even wat moeite maar hierna hoef je niet meer om te kijken naar je gras.

Terras & dakterras

Om het allemaal even wat groener en sfeervoller te maken is het mogelijk om kunstgras op je terras of dakterras te leggen. Het is niet mogelijk om dit met regulier gras te doen, dus het is de perfecte oplossing. Het leggen van dit kunstgras is gelukkig minder moeite dan in je tuin, er is namelijk geen zandbed nodig omdat er meestal al een sterk en vlak oppervlak beschikbaar is, let hier wel goed op of er geen te grote voegen tussen zitten. Denk tevens ook goed na over de mogelijkheid dat je (dak)terras nat wordt, het is namelijk niet goed als de onderzijde nat is.

Als dit allemaal voldoet dan is simpelweg alleen nog een goede mat nodig met de juiste afmetingen, vergeet niet dat je deze stevig bevestigd zodat je uiteindelijk niet over je mat valt.

Balkon

Als je alleen een balkon hebt en niet beschikt over een tuin is het fijn om dit balkon zo in te richten dat het je eigen tuintje wordt (maar dan op hoogte). Voor een balkon geldt eigenlijk hetzelfde als voor op een terras en dakterras, de ondergrond is vaak ook al vlak wat het leggen van kunstgras vrij makkelijk maakt. Wel belangrijk is het om rekening te houden met de waterafvoer van het balkon, het is namelijk niet goed als de onderzijde van de mat nat blijft.

Binnen

Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om kunstgras binnen te gebruiken geven we hier een wat algemenere omschrijving. Kunstgras valt namelijk overal wel toe te passen, denk hierbij aan muurdecoratie of juist op het plafond. Het uiteindelijke doel hiervan is om de ruimte een natuurlijke sfeer mee te geven, wat tegenwoordig steeds beter lukt omdat de kwaliteit en echtheid van het kunstgras steeds beter wordt. Ook weer hier geldt dat het kunstgras leggen niet moeilijk is, binnenhuis zijn de ondergronden vaak al vlak waardoor eigenlijk alleen maar de afmetingen nodig zijn.

Deze matten zijn vaak heel makkelijk te bevestigen binnen omdat ze hier speciaal voor ontworpen zijn.

Genoeg mogelijkheden dus met kunstgras, lees eens wat meer over kunstgras en de mogelijkheden voor jou en breng dat makkelijke stukje natuur ook bij jou thuis.