Dé perfecte gordijnen voor jouw woonstijl aug24

Tags

Related Posts

Share This

Dé perfecte gordijnen voor jouw woonstijl

Je zult niet snel gordijnen tegenkomen die iedereen mooi vindt. Kijk je naar anderen met een voorkeur voor dezelfde interieurstijl (modern, romantisch, Scandinavisch etc.), dan verschillen de smaken vaak al een stuk minder. Voor een aantal veelvoorkomende woonstijlen hebben we daarom wat tips en inspiratie verzameld. Zo ben je net ietsje beter voorbereid als je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen.

Scandinavisch

Scandinavisch design staat bekend om zijn lichte kleuren, gebruik van natuurlijke materialen en afgeronde hoeken. Vertaal je dit naar gordijnen, dan zijn lichtgekleurde linnen gordijnen perfect. Ze dragen bij aan die typisch Scandinavische frisse uitstraling. Toch raden we je af om te gaan voor gordijnen van 100% linnen. Linnen is namelijk erg krimpgevoelig en kan slecht tegen vocht en damp. Ook zijn linnen gordijnen nooit wasbaar, waardoor je bij vlekken pech hebt. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor! Door te kiezen voor een mix van polyester en linnen als gordijnstoffen, combineer je het goede van beiden.

Romantisch

Bij een romantisch, sfeervol interieur horen gordijnen in een sfeervolle kleur, zoals beige of taupe. Ook gebroken wit als kleur past vaak prima in een sfeervolle inrichting. Toch is je keuze zeker niet beperkt tot deze kleuren. Ook andere warme kleuren als donkergroen, bruin of zelfs paars passen perfect. Lijkt paars je wel iets? Bedenk dan dat je hiermee bij de rest van je interieur wel rekening mee moet houden. Vermijd bijvoorbeeld met paars vloekende kleuren als geel of rood.

Naast deze kleuren doen ook printjes het meer dan goed bij deze woonstijl. Veel ronde en sierlijke vormen voor je gordijnen zorgt voor de gewenste sfeer. Zit je niet zo te wachten op een gordijn met print? Voor een bijzondere uitstraling kun je ook kiezen voor een licht glanzende gordijnstof. Dit zorgt voor een chique effect, zonder dat het een poppenkast wordt.

Modern

Modern staan in gordijnland meestal gelijk aan strakke gordijnen. Een gordijnstof die hier bij uitstek goed bij past is polyester. Praktisch gezien niet alleen een ideale stofsoort voor gordijnen, maar vooral ook strak ogend. Voor een modern effect kun je verder het beste kiezen voor koele kleuren als blauw, grijs, of gewoon zwart/wit. Vermijd in ieder geval altijd tierelantijntjes en prints met ronde of sierlijke vormen. Ga in plaats daarvan voor een strak patroon, als je liever geen effen gordijnen wilt.