Dé tuintrends van 2018! feb12

Tags

Related Posts

Share This

Dé tuintrends van 2018!

Nieuw jaar, nieuwe kansen! De tijd van goede voornemens en frisse ideeën is aangebroken, tijd om de tuin eens onder handen te nemen. Afgelopen jaar kon je zien dat er steeds meer aandacht komt voor tuininrichting. Dat betekent dat er ook steeds meer aandacht komt voor de materialen waaruit een tuin wordt opgebouwd en mee wordt ingericht. De verwachting is dat dit komend jaar alleen maar verder uitgebouwd zal worden.

Natuurlijke elementen

De kans dat een tuinarchitect het komende jaar bij zijn ontwerp natuurlijke elementen verwerkt is groot. Dat houdt in dat tuinen steeds minder strak worden, zoals vroeger vaak juist wel het geval was. De natuur krijgt steeds meer de ruimte waardoor tuinen weer gezelliger en speelser mogen worden. Dit kan bereikt worden met verschillende producten zoals natuursteen. Denk daarbij aan groter zwerfkeien of bloembakken die worden gemaakt met behulp van natuursteen.

Authentieke aspecten

Het gebruik van authentieke materialen past goed bij de trend van de minder strak ingerichte tuinen en biedt meer ruimte voor gezelligheid. We noemden hiervoor al even de natuurstenen, die ook uitstekend geschikt zijn om een mooi terras te maken met authentieke uitstraling. Of denk aan ouderwetse klinkertjes die passen bij de sfeer van de tuin. Het wordt steeds belangrijker voor mensen om de natuur te ervaren in hun tuin. Een authentieke inrichting sluit daar goed bij aan.

Water

Misschien denk je niet meteen aan water in combinatie met tuinen vanwege de winterse temperaturen. Juist in de winter kun je ook aan de slag met je tuin, maar dat even terzijde. Het is nu al een mooi moment om aan de warmere dagen te denken. Wanneer je houdt van tuinen waar je echt tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur, dan is het een goede optie om water te verwerken in je tuin. Er is tegenwoordig veel mogelijk op dit gebied. Je kunt een vijvertje laten aanleggen, maar bijvoorbeeld ook een rustig kabbelend beekje maken wat extra sfeer creëert.

Comfort

Natuurlijk was het altijd al belangrijk om je op je gemak te voelen in je eigen tuin. Maar comfort krijgt steeds meer aandacht in de tuinontwerpen van tegenwoordig. Denk dus na over de manier waarop je wilt genieten van de natuur in jouw tuin. Er zijn allerlei toepassingen te verzinnen die zorg dragen voor meer comfort in de tuin zoals verkoelende oplossingen voor aankomende zomer.

 

Denk goed na voordat je de tuin aanpakt of laat aanpakken door een expert. Verwerk de nieuwste trends in je plannen en laat een goede tekening maken zodat je straks zeker weet dat je kunt genieten van een tuin waarin je heerlijk tot rust kan komen!