De ultieme woonkamer tips jun26

Tags

Related Posts

Share This

De ultieme woonkamer tips

De woonkamer is in heel veel huizen het centrum van de woning. Je komt hier dan ook na een lange dag samen met je gezin om te ontspannen, wat te eten en in het weekend komen hier ook vaak vrienden en familie over de vloer. Dan is het natuurlijk wel zo zijn dat je woonkamer naar wens is ingericht en dat het als een plek voelt waar je je thuis voelt en lekker kunt ontspannen. Hieronder vind je een aantal tips voor het inrichten van je woonkamer.

Doe inspiratie op

Het is heel belangrijk om goed en veel inspiratie op te doen. Interieurs van anderen kunnen namelijk heel erg inspirerend zijn en je kunt er goede ideeën van op doen. Tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg manieren om aan een goede dosis inspiratie te komen. Blader bijvoorbeeld eens door woonbladen, kijken woonprogramma of bekijk je social media eens goed. Natuurlijk moet je een woonkamer niet helemaal kopiëren want het is juist leuk om er een persoonlijke touch aan te geven.

Bepaal een goede opstelling

Vaak kun je nog zulke leuke ideeën hebben als het aankomt op een opstelling van je meubels maar het moet natuurlijk ook praktisch zijn. Kijk bijvoorbeeld goed of je nog bij stopcontacten kunt en zorg er bijvoorbeeld goed voor dat je de televisie vanuit iedere zitplaats goed kunt zien.

Maak een lichtplan

Verlichting in de woonkamer is heel erg belangrijk, natuurlijk is dit overal in huis een belangrijke factor maar ook in je woonkamer. Naast dat het praktisch is, is het ook heel erg bepalend voor de sfeer die er heerst. Je kunt bijvoorbeeld een gezellige sfeer creëren door gebruik te maken van kaarsjes en waxinelichtjes. Maar het is ook belangrijk om niet te vergeten dat je bijvoorbeeld een goed licht nodig hebt zodat je kunt lezen.

Maak je woonkamer persoonlijk

Het is heel erg belangrijk om je woonkamer een persoonlijke touch te geven. Natuurlijk is niets zo fijn dan wanneer je op de bank zit en je omringd bent door voorwerpen die je een goed gevoel geven. Kies daarom voor spullen en meubels die goed bij jou en je gezin passen. Houden jullie bijvoorbeeld veel veel van vissen? Kijk dan eens bij Coral and Fish Store om een aquarium aan je interieur toe te voegen. Het is ook leuk om bijvoorbeeld foto’s op te hangen of neer te zetten op het kastje bij je tv. Er zijn tal van mogelijkheden om je woonkamer een persoonlijke touch te geven.