De voordelen van glasvezel internet okt17

Tags

Related Posts

Share This

De voordelen van glasvezel internet

Toen het internet pas zijn intrede deed hadden de meeste mensen een modem dat in hun computer was ingebouwd. Hiermee maakten ze via de telefoonlijn verbinding. Dit ging allemaal heel erg traag, maar dat was niet erg, want in die tijd was er online nog niet zo heel veel te beleven. Toen het internet populairder werd deden andere verbindingsmogelijkheden hun intrede, namelijk ADSL en de kabel. Dat ging al een heel stuk sneller. En nu is er een nog sneller alternatief: Glasvezel.

Hogere snelheid

Het belangrijkste voordeel van glasvezel is dat de snelheid waarmee data kan worden verstuurd veel hoger ligt dan via de al langer bestaande alternatieven. Via glasvezel is het mogelijk om snelheden tot 500MB per seconde te behalen. Dit is niet alleen van belang voor het downloaden van grote bestanden, maar ook voor het probleemloos ontvangen van televisiesignalen, met name in (ultra) HD.

De prijs daalt

Toen glasvezel pas werd geïntroduceerd was voor veel mensen de prijs een belemmering. Een glasvezelaansluiting was vele malen duurder dan de kabel of ADSL. Maar de tijden veranderen. Zoals dat zo vaak gebeurt daalt de prijs van een innovatie als deze langzaam maar zeker meer en meer ingeburgerd raakt. Ook internet via de kabel en ADSL was in de beginjaren veel duurder dan tegenwoordig. Steeds meer aanbieders, waaronder KPN internet en andere aanbieders verlagen hun prijzen. Een bijkomende reden voor de dalende prijzen is dat de concurrentie erg groot is.  

Een stabiele verbinding

Een ander belangrijk voordeel van glasvezel is dat de verbinding over het algemeen zeer stabiel is. Kan het bij andere internetverbindingen nogal eens voorkomen dat er een storing optreedt, of dat de verbinding instabiel is, bij glasvezel heb je daar veel minder last van. Het materiaal van de glasvezelkabel zorgt voor deze hogere stabiliteit. Omdat storingen de grootste ergernis vormen bij internetgebruikers is dit voor veel mensen een reden om over te stappen naar glasvezel.

Ideaal voor meerpersoonshuishoudens

Vooral in een huishouden waar meer mensen tegelijk van het internet gebruik maken is een glasvezel aansluiting ideaal. Wanneer meerdere personen een beroep doen op de verbinding, en bijvoorbeeld ook nog de televisie aanstaat, kan het zijn dat de verbinding instabiel wordt er en er storingen opreden. Bij glasvezel is de bandbreedte dusdanig dat je er zonder problemen met meerdere personen tegelijk gebruik van kunt maken.

Klaar voor de toekomst

Met een glasvezelaansluiting ben je klaar voor de toekomst. De komende jaren zal er steeds meer online geregeld worden. Steeds meer toepassingen worden geïntroduceerd die allemaal een beroep doen op je bandbreedte. Door te kiezen voor glasvezel ben je nu al klaar voor de toekomst als het leven zich wellicht nog meer dan nu al het geval is online gaat afspelen. Denk hierbij aan het bedienen van apparaten op afstand, televisie kijken on demand en wie weet nog veel meer toepassingen waar nu nog hard aan wordt gewerkt door de aanbieders.