Duurzame designmeubels voor in de tuin aug13

Tags

Related Posts

Share This

Duurzame designmeubels voor in de tuin

De tuintrends houden het ons voor: duurzaamheid is belangrijk, zowel voor je terrastegels, je bloembakken, je vlonder of je tuinmeubelen. Maar wanneer spreken we van duurzaamheid? Wat betekent het precies? Wij geven jou hier wat uitleg over duurzaamheid zodat jij met een gerust hart je tuin mooi en ecologische verantwoord kunt inrichten.

Duurzaamheid: lange-termijn-visie

In een wegwerpmaatschappij wordt alles één keer gebruikt en daarna weggegooid. Duurzaamheid gaat hier tegenin. Neem bijvoorbeeld je tuinmeubelen. Je kunt kiezen om deze in kunststof te kiezen. Maar wat doe je ermee als ze na een tijd beschadigd zijn? De enige optie is dan vaak gewoon op de vuilnis gooien. Kies je echter voor duurzame materialen, dan kun je je meubelen ofwel mooi repareren, ofwel zijn ze recyclebaar.

Duurzame meubelen in je tuin

Als je kiest voor duurzaamheid, dan kies je bijvoorbeeld voor houten tuinmeubelen. Tuinsets van hout worden tegenwoordig bijna allemaal gemaakt uit hout dat op een ecologisch verantwoorde manier is gekweekt. Zo hoeven er geen oeroude bossen meer te sneuvelen. Teak is daar een goed voorbeeld van. Daarom worden er ook heel wat loungesets van teak gemaakt. Ze gaan lang mee. Als je meubelen krassen vertonen, kun je ze eens af schuren en de schade is verdwenen. Bij grote schade kun je ze makkelijk repareren.

Makkelijk in onderhoud, voor een lange termijn

Een tuinset van teakhout gaat jarenlang mee. Bij de aankoop kun je kiezen of je het hout al dan niet finish laag geeft: beits of vernis bijvoorbeeld. Nieuw teakhout ziet er goudbruin tot goudgeel uit. Als je het onbehandeld laat verkleurt het tot een mooie grijze tint. Wil je de oorspronkelijk kleur behouden, dan moet je het behandelen. Verder heeft teakhout weinig onderhoud nodig. Als je het in de winter laat buitenstaan, kan het groen worden door mosvorming. Maar dit is makkelijk af te schuren en af te wassen.

Mooie design loungesets

Loungesets van teakhout bestaan in prachtige designs. Modern, landelijk, industrieel of vintage: voor elk van deze stijlen trekken producenten uitstekende designers aan. Zij laten hun inspiratie de volle loop en volgen de trends op de voet. Het voordeel van deze designers is dat ze met hout spelen. Hout heeft geen geheimen meer voor hen en ze kunnen er om het even welk mooi meubel uit maken. Kies jij voor duurzaamheid voor je tuin? Ga dan voor teakhout!