Een kleine kinderkamer inrichten? Wij geven je 5 tips om goed gebruik te maken van de ruimte! jun28

Tags

Related Posts

Share This

Een kleine kinderkamer inrichten? Wij geven je 5 tips om goed gebruik te maken van de ruimte!

Wanneer je slechts beperkte ruimte hebt voor de kamer van je kind, dan wil je hier natuurlijk wel direct het maximale uithalen. Dat kan nog een hele klus zijn. Gelukkig hoef je dit niet helemaal alleen te doen. Aan de hand van deze 5 tips kan je namelijk een heel eind komen.

1. Goede kledingkast

Koop een goede kledingkast waar je alles direct in kwijt kan op het gebied van kinderkleding. Dan bedoelen we dus ook echt alles, van de dikste winterjas tot de meest zomerse meisjes bikini. Wanneer alles weggeruimd kan worden op één plek, dan houd je alle andere ruimte over voor leuke dingen.

2. Multifunctionele items

Hoe meer doelen een meubelstuk kan dienen, hoe beter het is. Een bed dat overdag met enkele kussens kan worden omgetoverd tot bank bijvoorbeeld. Of denk aan een bureau met extra kastruimte erin. Hoe meer je op één plek kunt doen, hoe beter dit is voor de ruimte.

3. Werk omhoog

De vloeroppervlakte is dan misschien niet zo groot, maar wat zegt dit eigenlijk over de inhoud van de gehele kinderkamer? Wanneer je slim bent werk je ook in de hoogte. Hoger op de muren is immers vast nog wel wat ruimte voor kastjes of planken. Waar je dan weer van alles op kwijt kunt wat niet op de grond hoeft.

4. Kunst van het weglaten

Als je met een kleine kamer te maken hebt, behandel het dan ook als een kleine kamer. Sommige dingen zullen er nu eenmaal niet in passen. Probeer dit dan dus ook niet. Wanneer je dingen kunt weglaten, dan is het altijd aan te raden om dit te doen. Zo maak je het voor jezelf ook een stuk gemakkelijker.

5. Kan het ook anders?

Tot slot een praktische tip. Zorg dat je over alles wat je doet goed hebt nagedacht. Stel jezelf altijd de vraag of het ook op een andere manier kan. Wanneer dit het geval is, dan kan je daarmee zorgen dat je je doel dus nog beter bereikt. Dit levert soms creatieve oplossingen op.