Een laminaatvloer in het interieur mei10

Tags

Related Posts

Share This

Een laminaatvloer in het interieur

Een laminaatvloer is een kunststof vloer, die het uiterlijk kan hebben van een houten- of plavuizenvloer. Laminaat is helemaal van deze tijd. Het ziet er mooi uit, en is ook nog gemakkelijk in onderhoud. De handige klusser kan zelf een laminaatvloer leggen, wanneer hij een duidelijk beschrijving heeft en het juiste gereedschap. Deze vloerbedekking is er in vele soorten en kleuren. Een laminaatvloer met een uitstraling van houten planken is soms niet van echt te onderscheiden. Laminaatvloeren zijn opgebouwd uit laagjes en in verschillende diktes verkrijgbaar. Hoe dikker het laminaat hoe meer kwaliteit je in handen hebt. Aan laminaat die wat dikker is hangt wel een prijskaartje. Deze vloeren gaan echter jaren langer mee.

Grijs laminaat

Een grijze vloer heeft iets rustgevends. De kleur grijs wordt veel gezien in de wat modernere woonstijlen. Deze kleur kan met vele tinten gecombineerd worden. Er kunnen heel veel andere kleuren bij. In een zwart, wit of kleurig interieur is een grijze laminaatvloer goed toe te passen. Verschillende tinten grijs met wit zijn kleuren die veel worden gebruikt in ons huidige interieur. Grijs kan dan gebruikt worden voor de vloer, maar ook voor de gordijnen en/of wanden. Grijs laminaat zal bijvoorbeeld heel goed ogen met een donker-grijze wand. Grijs kan ook heel goed met een fel kleurtje worden gecombineerd. Vooral een mooie felle ultramarijn-blauwe kleur zal samen met de grijze vloer een ware eye-catcher zijn.

Adviezen en tips

Wanneer je een egale uitstraling wilt creëren is een laminaatvloer zonder V-groef een aanrader. Zonder de V-groef wordt de vloer één geheel, wat ook weer prettig is met het onderhoud. Wil je een robuuste uitstraling, dan is een laminaatvloer met V-groef de juiste keus. Een vloer mét V-groef doet denken aan een planken vloer. Wil je een grijze plankenvloer in de vorm van laminaat, dan kies je voor het V-groef concept.Intensief gebruik
De vloer in de woonkamer en keuken wordt doorgaans intensiever gebruikt dan een slaapkamervloer. Het is verstandig om voor de meest belopen ruimtes in huis een dikker laminaat aan te schaffen. Een dikte van 7 mm. is echt wel nodig. Komen er zware meubelen op het laminaat dan is 8 mm. nog beter!
Plinten
Heb je voor een grijze laminaatvloer gekozen, dan zorgen dezelfde kleur plinten ervoor dat de vloer groter oogt. Is dit niet de bedoeling, dan kan voor een andere kleur worden gekozen. Wil je voor de plinten dezelfde kleur als de wanden, dan lijkt de vloer kleiner.

Nog meer tips

Ondervloer
Vóórdat je het laminaat laat leggen of zelf aan de slag gaat, zal er een ondervloer moeten worden gelegd. Dit geeft geluidsdemping en isolatie tegen vocht. Vooral wanneer je onderburen hebt is geluidsdemping echt noodzakelijk.
Gereedschap
Ben je van plan zelf een laminaatvloer te gaan leggen dan is een laminaatsnijder echt onontbeerlijk.
Laminaat aanschaffen
Zorg altijd wanneer je laminaat aanschaft, dat je 10% extra lengte hebt. Er worden altijd wel een aantal centimeters weggezaagd. Laat laminaat altijd een paar dagen acclimatiseren, voordat je ermee aan het werk gaat. Vocht en droogte kan van invloed zijn.
Vloer onderhouden
Vraag aan de verkoper, welke middelen om de vloer te onderhouden goed zijn. Eventuele toekomstige krassen kunnen met een aantal producten worden weggewerkt. Ook zijn er schoonmaakmiddelen, die je regelmatig kunt gebruiken om te reinigen.