Een onderhoudsvrije tuin: hoe krijg je dat voor elkaar? nov14

Tags

Related Posts

Share This

Een onderhoudsvrije tuin: hoe krijg je dat voor elkaar?

Wanneer het lente- en zomerseizoen weer aanbreekt, wil je zo vaak mogelijk buiten zijn en lekker kunnen genieten van je tuin. Een mooi en goed onderhouden tuin is dan wel zo fijn, maar niet altijd vanzelfsprekend, want veel mensen hebben daar geen zin in of geen tijd voor. Betekent dit dan dat je het idee maar moet opgeven van een mooie tuin waarin je kunt relaxen? Gelukkig niet! In dit artikel staan een aantal tips die je kan opvolgen zodat ook jij een vrijwel onderhoudsvrije en gezellige tuin kan hebben!

Een mooi, groot en gezellig terras

Bijna alle mensen vinden een grote tuin geweldig, dus waarom zou je geen groot terras plaatsen als je de ruimte hebt? Dit is ook een hele goede oplossing als je niet zo van tuinen bent. Een terras geeft namelijk een gezellige sfeer als je er bijvoorbeeld vrienden en familie ontvangt voor een leuke barbecue. Terrassen kunnen op allerlei manieren worden aangelegd en qua terrasstenen kun je het uiterlijk en de uitstraling van zo’n terras nastreven die jij in gedachten hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit allerlei soorten, kleuren en groottes in terrasstenen. In de groothandel voor terrasstenen heb je enorm veel keuze en kun je een kijkje nemen en in het echt zien hoe de stenen zijn. Een ander bijkomend voordeel van een terras is dat het weinig onderhoud vergt. Om de zoveel tijd een hogedrukreiniger om de boel schoon te spoelen is namelijk al voldoende!

Gebruikmaken van kunstgras

Als je toch wel erg graag wat groen in je tuin wilt, maar echt geen zin hebt om dit groen te moeten onderhouden, dan is kunstgras een hele goede optie. Een gazon van echt natuurgras moet je namelijk maaien en bemesten en bovendien krijg je de grassprietjes nooit zo helemaal perfect zoals jij het zou willen zien. Ben jij dus ook geen liefhebber van tuinieren omdat je geen groene vingers hebt? Gelukkig lijkt kunstgras tegenwoordig zo erg op natuurgras dat je het bijna niet meer uit elkaar kunt houden. Bovendien heb je bij kunstgras ook nog eens ruim de keuze in allerlei soorten. Is je interesse in kunstgras nu ook gewekt? Vraag dan online eerst wat kunstgras stalen aan. Deze kun je op je gemakje thuis bekijken en aan de hand hiervan kun je besluiten of kunstgras goed bij jouw tuin zou passen en voor welk soort kunstgras je zou kiezen.

Kunstplanten in je tuin

Om zo min mogelijk onderhoud te hoeven hebben in je tuin, kun je het beste zo min mogelijk echte planten houden. Echte planten moeten namelijk verzorgd worden en als je daar geen zin in hebt of geen tijd voor hebt, dan kun je beter voor kunstplantjes gaan. Deze hebben geen water, voeding en aandacht nodig en bovendien blijven ze ook nog eens het gehele jaar door mooi en groen!

Wat voor schutting is geschikt?

Woon je in een rijtjeshuis? Dan heb je waarschijnlijk een schutting nodig. Als je aan het kijken bent voor een nieuwe beschutting, dan is het slim om te zoeken naar een schutting die zo weinig mogelijk onderhoud nodig heeft. Een schutting gemaakt van hardhout is in dit geval een hele goede oplossing, want dit is vrijwel onderhoudsvrij, vergeleken met bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Bovendien is hardhout erg mooi en chique qua uitstraling!

Grind

Grind kun je gebruiken voor verschillende dingen: je kunt er bijvoorbeeld gedeeltes van je tuin mee bezaaien en de bloembakken ermee opvullen. Zorg er wel voor dat je een worteldoek onder het grind gelegd hebt als je het grind gebruikt voor op de tuingrond, want dit gaat onkruid tegen. Qua keuze heb je wat betreft grind ook veel om uit te kiezen in de bouwmarkt of grindgroothandel.