Een sauna in huis aug25

Tags

Related Posts

Share This

Een sauna in huis

De sauna is een soort wondermiddel: Je voelt je na een zware dag weer op ten top gezond en ontspannen in alle vezels van je lijf. Niet voor niets duiken zoveel mensen regelmatig de sauna in. Jammer dat je je daarna weer moet aankleden in een ruimte vol (te) kleine kastjes, waar bovendien nog een meute andere saunabezoekers zich in hun dagelijkse kloffie proberen te hijsen. Best een afknapper.

De oplossing: je eigen sauna thuis

Relatief eenvoudig kun je dat heerlijke saunagevoel thuis ook beleven met een eigen sauna. Het enige wat je nodig hebt is een beetje ruimte op zolder, in de garage, de schuur (!) of in een ongebruikte kamer. Natuurlijk kun je het saunalandschap van een wellnesscentrum niet evenaren, maar je kunt er, qua gevoel, dicht in de buurt komen. Met een sauna in huis of in de tuin kun je in alle rust en privacy genieten, wanneer je maar wilt.

Turks bad of Finse sauna?

De enige echte sauna is natuurlijk de (droge) Finse sauna. Maar voor wie van stoom houdt is een Turks bad (stoomcabine) heel lekker. Voor het ultieme wellnessgevoel kun je je sauna natuurlijk uitbreiden met een dompelton, een stortemmer, geurverstuivers, thermometers en allerlei heerlijke verzorgingsproducten.

Plaatsing

Bij het plaatsen van een sauna gaat het vaak om maatwerk, dus schuine wanden en moeilijke hoeken zijn geen probleem. Een handige klusser kan zelf aan de slag maar je kunt het beter overlaten aan de vakman van de leveranciers. Er zijn verschillende gespecialiseerde bedrijven die jouw sauna leveren en meteen vakkundig kunnen installeren.

Kosten

Je zou verwachten dat je voor zoveel luxe de hoofdprijs betaalt, maar dat valt heel erg mee:
Voor zo’n € 1500,- heb je al een budgetmodel Finse sauna, geplaatst en wel. Wil het wat luxer en ruimer dan kun je het zo duur maken als je wilt.