Foto’s op hout als wanddecoratie nov02

Tags

Related Posts

Share This

Foto’s op hout als wanddecoratie

Foto’s zijn in ieder huis te vinden: ofwel zijn deze gewoon afgedrukt en daarna in een lijstje gezet, ofwel zijn ze op een canvas afgedrukt om een grotere beeld en een meer artistieke look te geven. Maar als je een bepaalde foto een unieke look wilt geven, zou je het best opteren om dat foto op hout te laten afdrukken. Met behulp van de vele nieuwe technieken kan je jouw favoriete foto’s een speciale plaats geven in jouw huis. Hieronder vind je een paar tips waarmee je best rekening zou moeten houden bij het laten plaatsen op hout van een foto.

 

Het plaatsen van de foto

Het resultaat van het laten plaatsen op hout van een foto kan verschillen, aangezien er meerdere soorten hout bestaan en gebruikt worden. Het best is om met de foto drukker over te leggen en samen te kiezen voor een geschikte soort hout.

 

Formaat en oriëntering

Afhankelijk van wat op jouw foto staat kan je deze verticaal of horizontaal laten afdrukken en plaatsen. Als je een foto met meerdere mensen/groepsfoto of een landschap hebt, laat je deze best horizontaal plaatsen. Dit formaat ziet ook het mooiste uit! Als je bijvoorbeeld een portret of een foto met hoge voorwerpen (kunnen ook gebouwen zijn) wil laten afdrukken, laat je deze het best verticaal plaatsen.

 

Een goede uitsnede

Het kan gebeuren dat er wat speling zit tussen de verschillende blokken hout, waardoor er weeral verschillende resultaten kunnen uitkomen. Kies op voorhand welk deel van de foto het belangrijkste voor jou is. Door een goede uitsnede te kiezen kan je het foutief afdrukken van de foto vermijden, en zo krijg je ook het best mogelijke resultaat.

 

Whitewash en direct print

Wanneer je een foto laat afdrukken op hout worden de kleuren anders weergegeven dan wanneer je een foto in een lijstje ophangt; dit komt door de kleur van de hout. Bij het laten afdrukken op hout kan je dus kiezen tussen een whitewash print en een direct print. Beide leveren een andere resultaat op: whitewash levert de beste kwaliteit van kleuren op, terwijl je bij direct print de effect van hout krijgt. In dit geval zorgt het hout ook voor een zeer unieke look. Een direct print zal dus ook iets minder scherp zijn dan een whitewash, maar het zorgt wel voor meer ambiance.

Bron: https://www.herinneringenoplinnen.nl/foto-op-hout