Haal het maximale uit je kleine slaapkamer aug08

Tags

Related Posts

Share This

Haal het maximale uit je kleine slaapkamer

Het inrichten van je slaapkamer is vaak een hele klus. Niet alleen welke meubels goed bij elkaar passen, maar ook hoe je beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Dit laatste is vooral een flink karwei, wanneer je maar een kleine slaapkamer hebt. In dit artikel lees je meer over het inrichten van een kleine slaapkamer.

Kies het juiste bed

Natuurlijk is je bed het kloppend hart van je slaapkamer. Vaak neemt deze dan ook de meeste ruimte in. Hierom is het goed om te bekijken of je met de keuze voor een bed ruimte kunt besparen. Wanneer je alleen slaapt kunt je bijvoorbeeld kiezen voor een twijfelaar. In een twijfelaar, die vaak 120 centimeter breed is, heb je nog altijd genoeg ruimte om een comfortabele slaappositie te vinden. Met de ruimte die je bespaart kun je andere meubels toevoegen aan je slaapkamer of  zorgen voor meer vrije ruimte. Toch liever een eenpersoons- of tweepersoonsbed kopen? Laat je dan inspireren op onze website!

Overweeg een schuifdeurkast

Naast het bed is je kledingkast een in het oog springend meubelstuk binnen je slaapkamer. Ook hierin kun je veel ruimte winnen, door te kiezen voor de juiste kast. Denk bijvoorbeeld eens aan een schuifdeurkast. Doordat de deuren zich voor de kast langs bewegen, heb je geen extra ruimte nodig voor openslaande deuren en vormen openstaande deuren geen belemmering voor de ruimte in je slaapkamer. Door spiegels te plaatsen op de deuren van je schuifdeurkast wordt je slaapkamer optisch groter, waardoor je een vrijer gevoel hebt. Naast het optimaal benutten van de ruimte, biedt een schuifdeurkast meer voordelen. Doordat de kast goed is afgesloten kan stof niet binnendringen in de kastruimte en kun je je kleding stofvrij bewaren. Bovendien is het assortiment schuifdeurkasten erg groot. Hierdoor kun je altijd de perfecte kast vinden, die perfect past binnen het interieur van je slaapkamer.

Zoek jij meubels in Enschede? Kom dan ook eens langs in onze woonwinkel voor een kop koffie. Voor meer informatie bekijk je de website.