Hanglampen trends 2019: een tipje van de sluiter opgelicht nov28

Tags

Related Posts

Share This

Hanglampen trends 2019: een tipje van de sluiter opgelicht

Net zoals kleding en meubels, volgt ook verlichting bepaalde trends. Wij willen het hier even hebben over de trends voor hanglampen in 2019. Er zijn wat nieuwigheden te bespeuren. Anderzijds zijn er trends van 2018 die in 2019 nog meer versterkt worden. Wij geven jou alvast wat tips om de hanglampen trends 2019 te volgen.

Kies voor een design hanglamp in een mooie kleur

Een mooie grote lamp in een felle kleur is hip. Wil je voor je moderne huis een hanglamp kopen? Aarzel dan niet om bijvoorbeeld een rode, blauwe of fel groene lamp te kopen. Het zijn echte blikvangers. Combineer ze met enkele (niet té veel) accessoires in dezelfde kleur en je hanglamp komt mooi tot uiting. Wil je écht trendy doen? Kies dan bijvoorbeeld meerdere lampen van hetzelfde model, maar telkens in een andere kleur uitgevoerd.

Botanisch gericht, ook voor je hanglamp

De natuur in huis brengen blijft ook in 2019 bestaan. Kies voor je botanische stijl gerust voor hanglampen in diep groen. Naast je planten met grote blaren, je groene muren en zelfs je groen geschilderde kasten, staat je groene design hanglamp perfect.

Goud is in opmars

Goud is niet alleen meer te vinden in Oosters of chique Amerikaanse Hollywood-stijl woningen. Goud doet ook in andere woonstijlen zijn intrede. Daarom vind je ook heel wat mooie hanglampen in goud. Het goud kan zowel heel subtiel als overweldigend aanwezig zijn in hanglampen. Zo kun je zelf het gehalte aan schittering bepalen. Doseren is hier echter de boodschap.

Transparant glas en zichtbare verlichtingselementen

We zien dit jaar nog meer dat de verlichtingselementen zichtbaar zijn. Volledig transparant glas is de trend. Grote bolvormige glazen lampenkappen laten de verlichtingselementen volledig tot hun recht komen. De glazen bollen krijgen nu zelfs een coating die weerspiegelend is. Zo wordt het licht uit de omgeving extra weerkaatst in de hanglamp, wat voor extra schittering zorgt.

Een stoere hanglamp kopen? Kies voor een chique toets

De industriële hanglamp is nog altijd in, en dit niet alleen in industriële woningen. Ze krijgt langzaam aan een rijkelijke toets. De houten hanglamp krijgt wat meer glas, wat extra koper of een meer verfijnde uitstraling. Zo doet deze nieuwe industriele hanglamp haar intrede in de ‘nieuwe chique’ woonstijl. Het is een stijl die allure uitstraalt, zonder saai of overdreven te zijn. De lampen dragen bij aan een gezellige sfeer waar het heerlijk vertoeven is.

Scandinavisch is nog altijd in

De trend naar de Scandinavische woonstijl zien we al een tijdje. In 2019 is die meer dan ooit trendy. Tot nog toe zagen we vooral veel wit, hout en soms zachte kleuren zoals poederroze of licht pistache groen. In 2019 zien we een duidelijke verschuiving naar meer donkere kleuren, tot zelfs zwarte vloeren en muren. Hout blijft echter bestaan in deze stijl. Kies daarom voor een volledig houten hanglamp of een design hanglamp waarin hout is verwerkt.