Tags

Related Posts

Share This

Hoe kies je de leukste raamdecoratie?

Iedereen wil graag licht en warmte in huis. Op de dagen dat de zon fel schijn, wil je het zonlicht wat temperen in huis. Met de juiste raamdecoratie zoals gordijnen en vitrages maar juist ook met meer hippere lamellen en jaloezieën kun de lichtinval zeer nauwkeurig regelen. Raamdecoratie is bovendien een enorme sfeerbepaler in huis.

De keuze is enorm dus maak voor jezelf de keuze wat je precies verlangt van jouw raamdecoratie. Let daarbij op een aantal praktische aspecten maar kies ook voor een goede kwaliteit die lang meegaat. De prijs speelt daarin uiteraard ook een belangrijke rol.

Er is specifieke raamdecoratie voor iedere kamer in je huis in verschillende stijlen, zoals modern, industrieel, Scandinavisch of landelijk. Hieronder bespreken we een aantal mogelijkheden.

(Duo)rolgordijnen voor je hele huis

Rolgordijnen, modern en compact, geven elke ruimte een frisse uitstraling. Dit type raamdecoratie past voor elk soort raam, dus ook dakramen of draai-kiepramen. Je kunt kiezen uit een transparante en verduisterende versie. De laatstgenoemde is heel geschikt voor slaapkamers om licht, geluid en hitte van buiten tegen te houden.

De transparante versie laat gefilterd licht door en gebruik je als aankleding overal in huis. Er is bij deze raamdecoratie veel keuze in uit rustige en vrolijke kleuren.

Met het duo-rolgordijn, ook wel dag en nacht rolgordijn genoemd, heb je nog meer controle over de lichtinval. De horizontale ondoorzichtige banen zijn afgewisseld met transparante. Je schuift ze met een bedieningskoord eenvoudig over elkaar heen tot je het perfecte gefilterde licht hebt. De ondoorzichtige banen zijn wat breder waardoor je ook volledige verduistering kunt regelen. Kleurrijk, naturel of houttinten, er is enorm veel te kiezen

Plissé gordijnen of houten jaloezieën, een gevoel van luxe

Belangrijke ruimtes in huis, zoals je slaapkamer en woonkamer, wil je extra stijlvol aankleden met passende raamdecoratie. Daarnaast let je op lichtinval, privacy, isolatie en handige bediening.

Plissé gordijnen passen heel goed in een landelijke of romantische inrichting. Je hebt de keuze uit een transparante, semi-transparante of verduisterende variant.  Welke je kiest hangt van de ruimte af.

Fel licht aan de zuidkant reguleer je beter met een semi-transparante versie, ruimtes op het noorden zijn lichter met de transparante soort. Daarbij kun je spelen met lichte en donkere kleuren. Deze opvouwbare raamdecoratie kun je behalve bovenaan ook midden op het raam plaatsen tegen inkijk met het Top-Down Bottom-Up systeem.

Houten jaloezieën geven een luxe en sfeervolle uitstraling aan elk interieur. Je hebt namelijk keuze uit moderne lichte en donkere tinten, warme houtkleuren en andere natuurlijke tinten als Dune, Cloud of Limestone. Een robuuste uitstraling biedt de Structure collectie in kleuren als Ash, Black Coffee of Fossil. Voor grotere raampartijen en extra comfort kun je voor de elektrische variant van de houten jaloezieën kiezen met Somfy motor via een afstandbediening of een app op je mobiele telefoon