Je plafond verlagen met een spanplafond nov28

Tags

Related Posts

Share This

Je plafond verlagen met een spanplafond

Veel oudere woningen hebben ruimtes met een relatief hoog plafond. Dit kan er statig en indrukwekkend uitzien, maar hoge plafonds geven een ruimte ook vaak een kil gevoel. Door het plafond te verlagen, kan je ervoor zorgen dat een ruimte prettiger aanvoelt. Bovendien galmt een kamer met een verlaagd plafond minder erg en ontstaat er de mogelijkheid om verlichting of apparatuur in het plafond te verwerken. Een plafond verlagen lijkt een hele klus, maar het is mogelijk om de klus binnen een dag te klaren. Zo is een spanplafond een snelle en nette oplossing voor het verlagen van een plafond.

Wat is een spanplafond?

De naam zegt het natuurlijk al: een spanplafond wordt als het ware over je bestaande plafond gespannen. Het plafond wordt van kunststof gemaakt en is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Bovendien is het mogelijk om een bepaald patroon uit te kiezen wanneer je een spanplafond in huis wilt. Het materiaal wordt onder je huidige plafond aangebracht en onzichtbaar bevestigd. Het resultaat is dus een ontzettend strak plafond dat weer helemaal nieuw is. Doordat het bestaande plafond niet aangepast hoeft te worden, is een spanplafond over het algemeen erg snel aangebracht.

Verbeterde akoestiek

Een van de meest gehoorde nadelen van een ruimte met een hoog plafond, is dat de kamer ontzettend veel galmt. Het hoge plafond geeft geluid alle ruimte om te weerkaatsten, waardoor het soms moeilijk is om elkaar te verstaan. Je plafond verlagen is een van de makkelijkste manieren om dit probleem te voorkomen. Het is wel belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij kunnen namelijk inschatten of een plafond nog verdere aanpassingen nodig heeft om het galmen zoveel mogelijk te voorkomen. Zo heeft Plameco Plafonds speciale spanplafonds die ontwikkeld zijn om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Zo heb je dus nooit meer last van een vervelende galm of echo.

Verlichting

Het verwerken van verlichting in een plafond kan een ontzettend grote klus zijn. Er moeten kabels worden weggewerkt en lampen moeten perfect in het plafond gepast worden. Wil je je plafond verlagen? Dan kan je meteen de kans aangrijpen om perfecte op maat gemaakte verlichting te laten installeren. Tijdens het verlagen, ontstaat er namelijk loze ruimte tussen het nieuwe en het oude plafond. Deze ruimte kan perfect gebruikt worden om kabels in weg te stoppen. Bovendien heb je alle ruimte om verlichting in het plafond te verwerken. Je kunt dus werkelijk iedere soort verlichting uitzoeken die je maar wilt, want in een spanplafond past alles.

verlichtingsmogelijkheden bij spanplafonds

Apparatuur

Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van apparaten in en rondom ons huis. Vooral in de woonkamer worden er home cinema sets geïnstalleerd die televisiekijken nog leuker maken. Deze sets hebben vaak meerdere boxen die allemaal een plek in de woonkamer moeten krijgen. Wanneer je een spanplafond laat installeren, kan je ervoor kiezen om deze apparatuur meteen in te bouwen. Op deze manier nemen de verschillende boxen geen extra ruimte in beslag. Bovendien zorg je ervoor dat je woonkamer een strak en net uiterlijk behoudt, aangezien er geen losse geluidsboxen en kabels door de kamer heen liggen. Natuurlijk kan je ook andere apparatuur in het plafond laten installeren, zoals een intercom of een geluidsinstallatie om muziek mee af te spelen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.