Je woning inrichten voor senioren? Wij geven je 5 tips hoe je dit kunt doen! jun05

Tags

Related Posts

Share This

Je woning inrichten voor senioren? Wij geven je 5 tips hoe je dit kunt doen!

Als je eenmaal ouder wordt, heb je vaak ook minder zin om je huis leuk en goed in te richten. Daarnaast gaan de fysieke krachten vaak ook al wat achteruit, waardoor je misschien niet zo snel meer een nieuwe bank wil kopen, omdat het veel werk is om deze in elkaar te zetten en mee te nemen. Om deze reden geven wij je een aantal tips waarmee je toch je woning stijlvol in kan richten, ook al heb je de studententijd al jaren achter je gelaten.

1 De scootmobiel en andere hulpmiddelen

Senioren beginnen vaak moeite te krijgen met onder andere wandelen. Daarom is er de rollator en de scootmobiel. Deze kunnen je bij die ongemakken erg goed helpen. Het enige nadeel van deze apparaten is wel dat ze eigenlijk altijd in de weg staan. Toch zijn er bepaalde versies scootmobielen die wel makkelijk op te bergen zijn, zoals de lichtgewicht opvouwbare scootmobiel. Deze scootmobiel kun je gemakkelijk opvouwen en ergens achter plaatsen, waardoor de scootmobiel niet in het gezichtsveld staat.

2 Een douchestoel

Ook tijdens het douchen kun je de ongemakken van het moeilijk op de benen staan tegen komen. Speciaal voor deze problemen is er een douchestoel ontworpen.  Deze stoel is makkelijk in de douche te plaatsen, waardoor je niet hoeft te staan tijdens het douchen. De stoel is dus niet ingebouwd, maar kun je in de douche plaatsen. Dit houdt ook in dat je deze bijvoorbeeld in een kast kan plaatsen, waardoor ook de douchestoel niet in de weg staat.

3 Een slimme indeling

Een slimme inrichting in huis geldt natuurlijk niet alleen voor senioren. Op iedere leeftijd is een handige indeling een voordeel. Voor ouderen kan de indeling misschien wel iets moeilijker zijn. Het is bijvoorbeeld handig om te kijken dat er genoeg ruimte is tussen bijvoorbeeld de keukentafel en het aanrecht, zodat er een rollator tussen door kan.

4 Hogere meubels

Voor senioren kan ook opstaan af en toe lastig zijn. Daarom is het goed idee om bij het kiezen van nieuwe meubels te kijken naar de hoogte van de meubels. Zo is een bank met een hoger zitvlak makkelijker om uit te komen. Ook voor stoelen kan dit gelden.

5 Isolatie

Bij het opnieuw inrichten van een huis kan je er ook opletten of het huis goed geïsoleerd is. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je het vaak koud hebt. Wat toch een kwaaltje is, die vaak op komt zetten op latere leeftijden. Ook de buitenruimtes zou je kunnen isoleren. Je kan er voor kiezen om de veranda als aanbouw te maken van het huis. Hierdoor is het minder koud om buiten te zitten, maar kun je toch genieten van het weer.