Hoe kun je met zo weinig mogelijk stress verhuizen?

Verhuizen, we doen het allemaal niet graag maar toch is het op bepaalde momenten in ons leven noodzakelijk. Je krijgt heel wat vragen, waar ben ik aan begonnen, hoe breng ik dit tot een goed einde? Hoe krijg ik mijn huis weer op orde en het liefste zo snel mogelijk? Verhuisbedrijf TPC Logistics uit Utrecht legt in 3 stappen uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

STAP 1: Zorg dat je voldoende verhuisdozen hebt.

Als je verhuisd is het vanzelfsprekend dat je voldoende verhuisdozen hebt. De spullen moeten worden ingepakt natuurlijk. Je kan dozen bestellen, kopen, of gewoon afhalen in je plaatselijke supermarkt. Een tip is om al meteen uit te kijken naar dozen vanaf het moment dat je besloten hebt om te verhuizen. Je hebt dozen nodig in allerhande formaten.
Je hebt namelijk kleine lichte spullen die ingepakt hoeven te worden maar ook grotere en zwaardere dingen . Denk bijvoorbeeld maar aan boeken. Breekbare spulletjes rol je het best in wat krantenpapier.
Inpakken gebeurt ook gemakkelijker als het ordelijk gebeurt. Dat wil zeggen dat je niet alle spullen uit alle kamers bij elkaar in een doos gooit. Je houd het best in alle kamers dozen speciaal voor de spullen die daar horen. Zorg ook voor een duidelijk etiket op de doos, zo weet je precies waar je wat hebt ingepakt.
Wat ook belangrijk is, dat is om de doos niet al te vol en al te zwaar te maken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je echt wel voldoende dozen in huis hebt.
Per gezin van 2 personen heb je al gemakkelijk 30 tot 40 dozen nodig.

STAP 2:Hou een selectie in de dingen die je meeneemt.

In een leven kan een mens heel wat spullen verzamelen. Je kent het wel, als je bezig bent met inpakken kom je uit op spulletjes waarvan je niet eens meer wist dat je die nog in huis had. Stel je dan de vraag ; heb ik die dingen nodig? Ga ik ze nog gebruiken?
Dingen die je niet hebt gebruikt voor een jaar, gaan weg. Je kan ze naar de kringloop doen of aan een goed doel schenken. Dingen die je af en toe gebruikt, leg je ook op een aparte plek. Als je verhuisd bent, zorg er dan voor dat je die spullen ergens kan stapelen waar ze niet in het zicht liggen en uit de weg liggen. Je kan er ook voor kiezen die spullen op te slaan in een extern bedrijf.
De spullen die je wel vaak gebruikt neem je uiteraard gewoon mee. Die zet je dan meteen op hun nieuwe plek. Op die manier lijkt het huis meteen netjes!

STAP3: Hou orde en gebruik de dozen daarvoor.

Nadat je alles hebt uitgepakt heb je waarschijnlijk een heleboel dozen over. Wanneer de dozen zijn gehuurd worden ze vaak weer gewoon opgehaald. Als ze zijn gekocht kun je er ook andere leuke en handige dingen mee doen.
Je kan er namelijk gewoon dingen opbergen. Vooral de stevige opbergdozen kunnen heel nuttig zijn om te gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld om de dozen in een nieuw kleurtje te steken of te versieren en bijvoorbeeld in de kinderkamer te plaatsen waar het dan speelgoed kan opbergen? Wat ook een goed idee is, is om de dozen te gebruiken om seizoen kledij in te leggen . Hobbymateriaal en andere spullen kan je er uiteraard ook in kwijt. Zo blijft alles overzichtelijk en blijft je huis netjes, zelfs na de verhuizing!