Het monteren van luxaflex okt29

Tags

Related Posts

Share This

Het monteren van luxaflex

Luxaflex

Luxaflex levert zowel jaloezieën als andere raamdecoratie en bij alle types luistert de montage erg nauw. Om ervoor te zorgen dat de luxaflex goed gemonteerd kan worden is het belangrijk om goed te letten op het benodigde formaat en type luxaflex en of deze “in de dag” of “op de dag” gemonteerd worden.

Luxaflex opmeten

Om het juiste formaat te kunnen kiezen is het belangrijk dat u nauwkeurig uw kozijn opmeet, zodat de luxaflex goed past en er geen kieren ontstaan. Bij luxaflex die “in de dag” geplaatst worden, is het belangrijk dat het kozijn boven, midden en onder gemeten wordt. Omdat er verschillen kunnen zitten binnen een kozijn wordt er aangeraden om een halve centimeter af te halen van de kleinste maat om zo op de juiste maat te komen. Bij luxaflex die “op de dag” gemonteerd worden, moet de breedte van het kozijn gemeten worden inclusief de overlapping die gewenst is. Dit moet tevens ook gedaan worden voor de hoogte. Belangrijk is dat men hierbij er op let dat er geen obstakels zijn in het pad van de luxaflex.

Luxaflex monteren

Om Luxaflex op te hangen, is het belangrijk om de instructies te volgen die bij vrijwel elk type raam decoratie geleverd worden. De benodigde gereedschappen voor het monteren zijn echter eenvoudig en bestaan uit een schroevendraaier, rolmaat en een lamellenschaar als de luxaflex niet op maat gemaakt is en aangepast moet worden. Bij het plaatsen van luxaflex “op de dag” heeft men wellicht een boormachine nodig. Dit is afhankelijk van het type muur waarop de luxaflex gemonteerd wordt.
De ophangconstructie van luxaflex bestaat over het algemeen uit een ophangsysteem wat men aan de muur of het kozijn bevestigt en waaraan men hierna de lamellen van de luxaflex ophangt. Het ophangsysteem verschilt per type luxaflex en het is belangrijk om vooraf de montage-instructies goed door te lezen om eventuele fouten en problemen te voorkomen.