Nooit meer je kantoor aan huis uit met deze 7 tips apr24

Tags

Related Posts

Share This

Nooit meer je kantoor aan huis uit met deze 7 tips

Een kantoor aan huis is iets waar veel ondernemers voor kiezen. Met name de eenmanspraktijken, of praktijken waar maar weinig mensen in werken worden vaak aan huis gekozen. Voor de gezinnen met kinderen is dit natuurlijk ideaal. Zo kun je namelijk makkelijk even een broodje smeren voor de kinderen en daarna doorgaan naar de eigen afspraken, zonder daar meteen uren voor te moeten reizen. Er zijn veel ideeën waardoor je je kantoor niet meer snel hoeft te verlaten.

1. Een aparte woonkamer in je kantoor

Voor je kantoor aan huis, kun je ervoor kiezen om tussen het huis en de praktijk een soort eigen ruimte te creëren. In deze ruimte kun je bijvoorbeeld een fijne bank neerzetten, maar ook een Designseats is een idee waardoor je nooit meer je kantoor wil verlaten.

2. Een eigen keukentje in je kantoor

Daarnaast is het ook handig om een klein minikeukentje in je praktijk te plaatsen. Zo kunnen al je medewerkers makkelijk een kopje thee zetten en een eitje voor je bakken in de middagpauze. Hierdoor hoeven de medewerkers niet je huis in, maar kun je toch genieten van de gemakken van thuis.

3. Het inrichten van je kantoorruimte

In je kantoor aan huis, zul je vast een ruimte hebben die speciaal voor jou is en waar je met clienten kan afspreken. Vaak zul je je hele dag in deze ruimte bevinden en met name aan je bureau. Het is dan een juiste keuze om te kiezen voor een goede en comfortabele design bureaustoel. De bureaustoelen zijn er in verschillende soorten en maten te vinden, waardoor er wel een stoel naar jouw wensen bij moet zitten.

4. De keuze van een tafel in je eigen kantoor

Ook het bureau zelf moet natuurlijk aan al jouw wensen voldoen. Kies bijvoorbeeld voor een grote houten tafel, waar je makkelijk aan kan werken en waar je veel ruimte hebt.

5. Accessoires in je kantoor

Het grootste gedeelte van de dag zul je op je kantoor doorbrengen. Kies daarom ook voor inspirerende schilderijen en andere accesoires waar je van kan genieten. Op deze manier raak je niet snel uitgekeken op je kantoor en kun je het dus makkelijk volhouden in je ruimte.

6. Andere faciliteiten

Ook een wc kan het verschil maken in je kantoor. Hierdoor hoef je niet je hele huis door te lopen om thuis naar de wc te gaan, maar kun je dit gewoon in je kantoor doen. Verder kan ook een koffiezetapparaat en een klein koelkastje het verschil maken. Hierdoor hoef je niet ver te lopen, maar kun je in je kantoor genieten van een bakje koffie.

7. Een eigen tuintje

Een ander idee voor een kantoor die je nooit meer wil verlaten is veel licht. Kies bijvoorbeeld voor grote ramen en eventueel een deur naar buiten. Zet dan vervolgens buiten een lekker bankje neer, zodat je ook nog van de zon in de zomer kan genieten in je lunchpauze. Op deze manier zou je je kantoor haast niet meer willen verlaten, en zou je er bijna willen wonen.