Op zoek naar opslagruimte? Hier moet je op letten! feb13

Tags

Related Posts

Share This

Op zoek naar opslagruimte? Hier moet je op letten!

Teveel spullen in huis? Dat klinkt zeker herkenbaar, een oplossing is natuurlijk om externe opslagruimte te huren maar je weet natuurlijk niet waar je op moet letten. Hier volgen enkele tips voor wanneer je gaat kijken naar de ideale opslagruimte voor jou.

  1. Ventilatie

We willen natuurlijk allemaal dat onze spullen goed opgeslagen staan, let dus vooral goed op de ventilatie bij het kiezen voor een opslagruimte. Een slechte ventilatie kan ervoor zorgen dat er vocht, geuren en schimmels ontstaan.

  1. Beveiliging

Niemand wilt natuurlijk dat er andere mensen bij zijn opslagruimte kunnen komen, kijk dus goed of de plek voldoende bewaakt wordt. Hangen er camera’s? Zijn er beveiligers aanwezig? Dit zijn allemaal facetten die uiteindelijk de veiligheid van je spullen garanderen.

  1. Contract

Voordat je toezegt op een aanbieder van een opslagruimte zul je zelf grondig het contract moeten doorlezen. De sector is namelijk zelfregulerend. Je wilt niet plots erachter komen dat je amper rechten hebt om de opslagruimte te bezoeken en let ook goed op wat er met de spullen gebeurt als je je facturen niet tijdig betaald.

  1. Verzekering

Om natuurlijk absoluut zeker te zijn over je spullen kunt je deze natuurlijk het beste verzekeren, iemand van de vestiging zal dit waarschijnlijk voorstellen. Dit wordt of door een externe partij geregeld of de vestiging zorgt hier zelf voor. Weeg goed af wat voor een verzekering je uiteindelijk wilt afsluiten.

  1. Toegang

Om je spullen naar de opslagruimte te brengen dient er natuurlijk ook een laad- en loszone te zijn en materialen om de spullen van deze zone naar de opslagruimte te brengen. Kijk overigens ook goed naar de toegangsuren van de opslagruimte, niet alle ruimtes zijn 24/7 open.

  1. Grootte

Denk goed na over hoeveel ruimte je nodig zult hebben, dit kan namelijk zorgen voor grote prijsverschillen. Opslagruimtes willen je vaak ook helpen bij de berekening van de benodigde opslagruimte, een opslagruimte in Den Bosch heeft zelfs een handige online tool om de opslagruimte te berekenen.

Het is ook van belang te kijken naar hoe de opslagruimte omschreven wordt, namelijk in m2 of m3. Dit kan van belang zijn, die extra meter in de hoogte kan veel schelen.