Plafondventilatoren, waar moet je rekening mee houden? jun14

Tags

Related Posts

Share This

Plafondventilatoren, waar moet je rekening mee houden?

We weten allemaal dat het de afgelopen jaren een stuk warmer in ons landje is geworden, opwarming van de aarde of niet het feit dat het warmer wordt kunnen we niet negeren. Daarom besluiten steeds meer mensen om een plafondventilator aan te schaffen (wantja het is nou niet gelijk zo warm dat we het hele huis moeten voorzien van een airco). In dit artikel zullen we je vertellen waar je rekening mee moet houden.

De diameter van de plafondventilator

We snappen het, je bent enthousiast geworden om een plafondventilator te kopen en wilt de grootste de beste mee naar huis nemen. Stop. Voordat je deze impulsieve aankoop aangaat denk eerst even na, waar ga je deze ophangen? Ben je er uit? Meet dan eens de kamer op, je dient de grootte van je plafondventilator af te stemmen op de grootte van je kamer. Hieronder volgt een overzicht van kamer grootte en de daarbij horende diameter van de plafondventilator.
Tot 12m2: 76-90 cm
Tot 15m2: +/- 105 cm
Tot 20m2: 112-122 cm
25-30m2: + 132 cm

Is het een buiten of binnen plafondventilator?

Je bent al gestopt om eerst te kijken of de grootte van de ventilator wel geschikt is voor de kamer maar pas op, er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen buiten en binnen plafondventilatoren. Buitenventilatoren zijn vaak waterdicht en kunnen tegen de wind en dus meestal ook duurder.

Licht

De plek waar een plafondventilator meestal wordt opgehangen is meestal midden in de kamer, en wat hangt daar meestal nog meer? Juist, een lamp. Denk er dus al van tevoren over na of je misschien een plafondventilator wilt kopen met een lamp eraan bevestigd.

Geluid

Plafondventilatoren staan erom bekend dat ze wel eens wat lawaai kunnen maken, gelukkig is de technologie zover dat dit beperkt kan worden, tegen een meerprijs natuurlijk. Op de doos van een plafondventilator staat meestal aangegeven hoeveel decibel deze produceert, we raden aan om voor maximaal 50 decibel te gaan wil je het rustig houden.

Hoe hoog hang je een plafondventilator op?

Eindelijk, de plafondventilator is gekocht, nu komt het minst leuke gedeelte, het monteren, maar hoe hoog hang je zo’n ding op? De bladen van een ventilator dienen in ieder geval 210cm boven de vloer te hangen, daarnaast moet de plafondventilator minimaal 30cm van het plafond hangen.

Zo en nu succes met het ophangen!