Snel en gemakkelijk een industriële slaapkamer inrichting: 3 tips feb10

Tags

Related Posts

Share This

Snel en gemakkelijk een industriële slaapkamer inrichting: 3 tips

Om je slaapkamer een industriële stijl te geven, hoef je helemaal niet veel geld uit te geven. Met enkele kleine veranderingen kun je de ruimte namelijk ook een hele andere uitstraling geven. In dit artikel geven we drie praktische tips om jouw kamer snel, gemakkelijk en met een klein budget een industriële sfeer te geven.

Zet een industriele tafellamp op het nachtkastje

Een tafellamp hoeft niet altijd op een grote tafel te staan. Je kunt deze lamp ook op je nachtkastje zetten. Dit is niet alleen praktisch, maar het zorgt er bovendien voor dat de slaapkamer er gezelliger uit ziet. En koop je een industriele tafellamp, dan krijgt je nachtkastje direct een stoere uitstraling die helemaal bij de industriële woonstijl past.

Hang een industriële hanglamp op

Wil je de make-over van je slaapkamer wat grootser aanpakken, dan kun je ook een industriële hanglamp boven je bed hangen. Hoe groter en opvallender de lamp, des te duidelijker de industriële woonstijl naar voren komt in de ruimte. Er zijn duurdere hanglampen in de industriële stijl, maar er zijn ook veel prachtige lampen met zeer aantrekkelijke prijzen. Voor een mooie industriële hanglamp hoef je dus helemaal niet veel geld uit te geven.

Zet metalen draadmanden neer

In de slaapkamer heb je altijd wel wat opbergruimte nodig. Je kunt voor extra opbergruimte zorgen door manden neer te zetten. Hier kun je bijvoorbeeld tijdschriften in leggen, maar ook de vieze was in doen. Niet alle manden passen bij de industriële woonstijl, maar metalen draadmanden zeker wel. Zet een paar van deze manden in je slaapkamer en de ruimte krijgt een stoere en robuuste uitstraling. Daar komt nog bij dat de manden hartstikke praktisch zijn.

Extra tip: koop stoere accessoires om de ruimte af te maken

Heb je bovenstaande tips opgevolgd, maar vind je jouw slaapkamer nog niet op en top industrieel? Dan kun je de industriële slaapkamer inrichting afmaken door een paar stoere accessoires neer te zetten. Denk hierbij aan vaasjes en beeldjes met een industriële look, maar ook aan theelichthouders en zelfs oude gloeilampen. Het is prachtig meerdere stoere accessoires met elkaar te combineren.