Sfeervolle terrashaard feb02

Tags

Related Posts

Share This

Sfeervolle terrashaard

Het buitengedeelte van je huis, of dat nou een tuin of balkon is, is vandaag de dag steeds vaker een verlengstuk van je woonkamer. Mensen willen hier gezelligheid vinden. Wanneer het maar even kan willen we naar buiten. Een frisse neus halen in de achtertuin of even snel op het balkon. Het is daarom fijn als de sfeer die daar hangt overeenkomt met de rest van je huis. Dit beslaat niet alleen de meubels en accessoires, maar ook de warmte en de verlichting. Er is niets zo sfeerbepalend als de verlichting. Is het te fel dan is de gezelligheid ver te zoeken. Is het te weinig dan is er überhaupt niets te zien.

Terrashaard geeft gezelligheidTerrashaard

Om jezelf, je gezin of je gasten dus te verzekeren van een gezellig sfeerlicht is er tegenwoordig de terrashaard. Dit houdt in dat er lampen zijn die bestand zijn tegen de buitenlucht. Sommigen hiervan slechts onder een afdak maar sommigen ook in de vrije lucht. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te hannesen met heel veel kaarsjes of bouwvaklampen mocht je het buiten niet aardedonker willen hebben. Het gaat hierbij ook om tuinlampjes welke vanuit binnen gecontroleerd kunnen worden. Mocht je stopcontacten in je veranda hebben kun je deze veilig gebruiken. Anders zijn er ondergrondse oplossing beschikbaar.

Terrasverwarming

Omdat er van het licht zelf geen warmte komt kun je hiervoor altijd een terrasverwarmer aanschaffen. Deze komen op het moment in alle soorten en maten. Je kunt ze neerzetten, dit is handig voor in een tent. Ze kunnen ook worden opgehangen, een stuk veiliger met betrekking tot het aanstoten ervan. Een dergelijk hangsysteem past goed bij een overkapping of veranda. Het geeft je de mogelijkheid om ook bij kouder weer te ontspannen in de buitenlucht. In het gezelschap van een sfeervolle lamp bijvoorbeeld.