Terrasoverkapping kopen? Lees deze tips! feb27

Tags

Related Posts

Share This

Terrasoverkapping kopen? Lees deze tips!

Wanneer je hebt besloten om een terrasoverkapping te gaan kopen, dan zul je jezelf waarschijnlijk al verbaasd hebben over de enorme hoeveelheid mogelijkheden die er zijn. In de basis bieden de meeste leveranciers een standaardconstructie aan, die je naar eigen smaak kunt personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan zijschermen, sfeervolle led-verlichting en zelfs infrarood terrasverwarming! Maar voordat het zover is dat je een terrasoverkapping gaat aanschaffen, is het wellicht nuttig om onderstaande tips te lezen.

Type daken

Een belangrijk dat veel mensen over het hoofd zien wanneer ze zich gaan oriënteren op de diverse type terrasoverkappingen die beschikbaar zijn, is het dak. Voor wat betreft het dak heb je keuze uit de volgende materialen: kunststof, aluminium en glas.

Glazen daken

Wanneer je ervoor kiest om een glazen dak op de constructie te laten bouwen, besef dan goed dat je daarmee alle bescherming tegen de zon wegneemt. Het wordt daardoor in een mum van tijd warm onder de overkapping! Iets waarvan we ons kunnen voorstellen dat je dat liever niet wenst. Gelukkig zijn er zat oplossingen om dit ongemak tegen te gaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonwerende folie dat je direct op het glas laat aanbrengen of aan een intern zonnescherm dat je, net zoals een regulier scherm, kunt uit- en inklappen.

Overigens kun je er ook voor kiezen om niet alleen het dak, maar de gehele terrasoverkapping uit glas te laten bouwen. Het glas wordt dan in een aluminium frame geplaatst, waardoor je het gevoel hebt midden in je tuin te zitten! Kun je je hier geen voorstelling bij maken? Bekijk dan maar eens dit voorbeeld van een terrasoverkapping.

Aluminium en kunststof daken

Zie je het niet zitten om een dak van glas te hebben? Dan is een dak dat van aluminium of kunststof is gemaakt een optie. Belangrijk hierbij is dat je beseft dat een dergelijk dak veel zonlicht wegneemt. De woonkamer van je woning zal hierdoor een stuk donkerder worden. Overweeg dus of een aluminium of kunststof dak voor jou de juiste optie is.

Terrasoverkappingen en accessoires

Terrasoverkappingen kun je mooi aankleden met tal van mooie, maar ook zeker nuttige accessoires. Zoals we in de inleiding al aangaven, zijn onder andere led-verlichting en infrarood terrasverwarming hier voorbeelden van. We raden je echter aan om dergelijke accessoires direct bij de aanschaf van de overkapping in de constructie te laten verwerken. Op die manier voorkom je dat je achteraf allerlei losse onderdelen nog moet laten monteren of dat je onderdelen koopt die niet mooi weggewerkt kunnen worden in bijvoorbeeld de staanders van de terrasoverkapping.

Al met al begrijp je inmiddels wel dat er nogal wat zaken zijn die je aandacht verdienen voordat je daadwerkelijk een keuze maakt over wat voor soort terrasoverkapping het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit. Neem daarom dan ook ruim de tijd om je te oriënteren op de diverse mogelijkheden om op die manier een wel overwogen besluit te kunnen nemen.