Tips bij het huren van een opslagruimte okt23

Tags

Related Posts

Share This

Tips bij het huren van een opslagruimte

Je hebt er genoeg van dat je niet genoeg opslagruimte hebt en besluit je dat je jouw spullen op zal slaan in een opslagruimte. Je kan natuurlijk voor de makkelijkste en meest dichtbij optie kiezen, of je kan eerst even nadenken over de spullen dat je op wilt slaan om zo de perfecte opslagruimte te vinden. De opslagruimte moet voldoen aan verschillende eisen, sommigen belangrijker dan de anderen afhankelijk van persoon tot persoon. Je gaat bijvoorbeeld niet dezelfde opslagruimte nodig hebben als je wat documenten opslaat als bij het opslaan van een fiets of meubelstukken.

Hieronder vind je 5 tips van Extrabox en Easybox met opslag locaties in Amersfoort en Roosendaal om makkelijker en sneller jouw perfecte opslagruimte te vinden.
De opslagruimtes van Extrabox zijn te vinden in Eindhoven, Boxtel, Den Bosch en Nijmegen.

Soorten opslagruimtes

Bij het huren van een opslagruimte kan je kiezen tussen een self storage of een mobiele box; beide met hun voor- en nadelen. Bij een self storage heb je makkelijker toegang dan bij een mobiele box. Hierbij moet je op voorhand een afspraak maken om jouw mobiele box te bezoeken.

 

Formaten opslagruimtes

Als je voor een self storage kiest moet je weten dat er verschillende formaten zijn waarvan je kan kiezen, terwijl de mobiele box maar in een paar standaard formaten beschikbaar is. Dit komt doordat de box nog verplaatst moet kunnen worden met de vrachtwagen.
 

Openingstijden

Je mag natuurlijk niet zomaar binnen en buiten wandelen; ook al heb je makkelijker toegang tot een self storage dan tot een mobiele box, is de toegang nog steeds beperkt. Afhankelijk van hoe vaak je langs jouw opslagruimte moet gaan is de ene voordeliger dan de andere. Als je voor een mobiele box kiest zijn de openingsuren waarschijnlijk niet erg belangrijk voor jou, maar je moet ermee oppassen wanneer je voor een self storage kiest. De ene self storage biedt toegang tot jouw opslagruimte door de week, de andere tijdens de weekend. Bij de ene is het open in de ochtend, bij de andere tot later in de avond. Je moet dus de beste tijdstip voor jezelf vinden en het vergelijken met de openingsuren van de opslagruimtes in jouw buurt.

 

Veiligheid

Duur of goedkoop, je wilt dat jouw spullen veilig liggen in de opslagruimte en dat deze niet gestolen worden. Diefstal is niet het grootste probleem: meeste opslagruimtes hebben naast losse sloten ook camerabeveiliging, sommigen zelfs vingerafdrukscanners. Brandpreventie is zeer belangrijk; daarom zoek je best een opslagruimte dat beschikt over watersproeiers en ventilatiesystemen.

 

Locatie en kosten

Hoe toegankelijker en dichter bij de stad, hoe duurder een opslagruimte zal zijn. Vooral bij steden als Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Eindhoven is de prijs in het centrum aanzienlijk duurder. Denk ook eraan dat hoe dichter bij de stad de opslagruimte is, hoe moeilijker het zal zijn om een parkeerplaats te vinden (tenzij de self storage een eigen parking heeft voor de cliënteel). Opslagruimtes dat dicht bij de autosnelweg liggen zijn goed bereikbaar, ook tijdens de spitsuren en ook als je van een stukje verder moet komen. Als je iets zo goedkoop mogelijks zoek kan je altijd voor een opslagruimte opteren dat wat meer afgelegen en verder ligt. Dit is alleen aan te raden als je niet vaak lang de opslagruimte moet gaan.