4 tips voor het financieren van een verbouwing mrt26

Tags

Related Posts

Share This

4 tips voor het financieren van een verbouwing

Een verbouwing financieren kan natuurlijk op verschillende manieren. Verreweg de meeste mensen kiezen ervoor om hiervoor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten. Het is dan ook zo dat veel mensen niet de gelegenheid hebben om (veel) te sparen per maand. Een lening of krediet kan dan uitkomst bieden, maar er zijn wel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Lees daarom eerst onderstaande 4 tips.

1. Lees je goed in over de verbouwing

Waarschijnlijk weet je zelf al precies wat je wilt als het om de verbouwing gaat. Je weet hoe het nu is en je weet waar het naartoe moet. Toch is het altijd verstandig om je eerst eens goed in te lezen om zo meer kennis te vergaren over de financiering van de verbouwing. Zo spoor je eventuele obstakels makkelijker op en weet je waar je precies rekening mee moet houden. Met al de adviezen die je online kunt vinden kun je de financiering uiteindelijk met vertrouwen zelf online regelen.

2. Offertes vergelijken

Geen aannemer is hetzelfde en dit betekent ook dat de tarieven van verschillende aannemers niet gelijk zijn. Het is de moeite waard om eerst meerdere offertes aan te vragen. Het is zonde om een lening of krediet af te sluiten voor een veel groter bedrag dan je uiteindelijk nodig hebt. Vergelijk niet alleen de prijzen van aannemers, maar ook de geleverde kwaliteiten. Het is altijd goed om ervaringen van anderen met een aannemer mee te laten wegen in je keuze. Je kunt een passende lening afsluiten als je goed weet hoeveel je uitgaven precies zullen zijn.

3. Maak zelf ook goede berekeningen

Veel mensen kiezen ervoor om een deel van de verbouwing zelf uit te voeren. Dit bespaart natuurlijk in de kosten. Werkzaamheden die zelf worden uitgevoerd zijn voordeliger dan wanneer zij worden uitgevoerd door een aannemer. Dit betekent wel dat de kosten voor deze werkzaamheden niet worden opgenomen in een offerte van een aannemer. Deze kosten moet je daarom zelf berekenen. Laat je hierin adviseren of doe veel onderzoek naar prijzen van onder meer de benodigde materialen en eventuele gereedschappen (aanschaf of verhuur). Maak je berekeningen ruim. Het is altijd beter om wat geld over te houden dan dat je geld tekort komt en hierdoor de verbouwing tijdelijk moet staken.

4. Houdt rekening met onvoorziene uitgaven

Er zijn maar weinig verbouwingen die geheel feilloos verlopen. Het is daarom belangrijk om bij de financiering rekening te houden met eventuele onvoorziene uitgaven. Je kunt bijvoorbeeld een wand tegenkomen die minder sterk is dan je had verwacht of je kunt ontdekken dat er ergens houtrot bestaat waar je niet op had gerekend. Om de verbouwing goed door te kunnen laten lopen moet je financiële ruimte hebben om dergelijke tegenslagen op te kunnen vangen. Het is daarom goed om te kijken naar mogelijkheden om je leenbedrag, indien nodig, te verhogen.