Verhuizen: 5 tips mei11

Tags

Related Posts

Share This

Verhuizen: 5 tips

Dus je gaat verhuizen. De komende tijd moet er nogal wat geregeld worden. En of je nou zelf gaat sjouwen of dit aan de professional overlaat, er komt een hoop op je af. Om jouw verhuizing ietwat soepeler te laten verlopen hierbij 5 tips.

Adreswijziging

Wijzig je adres op tijd, dus nog voordat je verhuisd bent. Denk aan gemeente, bank, verzekering, werkgever en bijvoorbeeld telefoonaanbieder. Maar je mist er altijd een aantal. Om geen post te missen op je nieuwe adres zou je gebruik kunnen maken van de PostNL Doorstuurservice. Met deze dienst ben je verzekerd dat jouw post wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. De dienst kost 25 euro en dan 4 euro per week dat je er gebruik van maakt. Gelukkig zenden ze meeste bedrijven tegenwoordig alles digitaal, dus de kans dat je belangrijke post misloopt wordt kleiner.

Internet

Je kunt je internetverbinding mee verhuizen. Je huidige provider gaat dan op het nieuwe adres leveren. Dit is overigens niet altijd zo, soms kan een provider op het nieuwe adres niet hetzelfde pakket leveren. Maar verhuizen kan bijna altijd.

Maar omdat je toch alles opnieuw moet instellen (modem en misschien tv-ontvanger) is een verhuizing misschien wel een mooi moment om direct over te stappen. Zo bespaar je makkelijker 100 euro het eerste jaar. Een nieuwe internetaansluiting bij een verhuizing blijkt eigenlijk altijd de goedkoopste keus. Verhuis je internet dus niet mee maar kies een nieuw pakket!

Inpakken

Pak altijd in met verhuisdozen en label deze dozen. Ga niet aan de slag met vuilniszakken of AH-tajes.  Een verhuisdoos is noodzakelijk. Niet alleen bescherm je je spullen ermee, een verhuisdoos is goed te tillen en stapelbaar. Zo wordt het vervoeren makkelijker en veiliger. Bovendien kan je dozen makkelijk labelen waardoor ze direct naar de juiste kamer kunnen worden gedragen.

Verhuisdozen kunnen tegenwoordig ook van kunststof zijn, hoewel deze vaak te groot zijn en daardoor te zwaar worden als je ingepakt zijn. Ga daarom voor de ‘gewone’ kartonnen doos.

Parkeerplaats

Zorg dat je een parkeerplaats voor, of heel dichtbij, de woning vrij houdt. Dus zet de dag van te voren een stukje af met lint om er zeker van te zijn dat je tijdens de verhuizing de bus dichtbij de woning kunt parkeren. Niets zo vervelend als onnodige afstanden sjouwen met zware spullen.

Professional

De echte verhuizer regelt natuurlijk alles voor je. Sjouwen, vervoeren, inpakken en demonteren. En hoewel dit natuurlijk geld kost, is het niet zo duur als velen denken. Verhuizer Emoov maakt het bijvoorbeeld mogelijk om al vanaf 500 euro (verzekerd) te verhuizen. Misschien is dit het wel dubbel en dwars waard. De professional verhuist sneller en doet dit ook nog eens verzekerd. Zo ben jij ontzorgd.