Voor de echte doe-het-zelfvers: verhuizen in een notendop okt17

Tags

Related Posts

Share This

Voor de echte doe-het-zelfvers: verhuizen in een notendop

De meeste mannen steken de handen graag zelf uit de mouwen. Indien je dus een nieuw huis hebt gekocht, wil je deze ook graag zelf onderhanden nemen. Hier is op zich niets mis mee, maar je moet wel goed voorbereid zijn. Er zijn verschillende stappen die je moet nemen, voordat je daadwerkelijk in kan trekken in je huis. Zo moet je jezelf afvragen of je alles in je eigen auto kan vervoeren. Is dit niet het geval zul je hoogstwaarschijnlijk een busje huren. Ontdek daarom nu dit makkelijk stappenplan om de verhuizing van je spullen gemakkelijker te maken.

sleutels verhuizen

Spullen ordenen

Voordat het daadwerkelijke verhuizen kan beginnen, is de eerste stap om je eigen spullen te gaan ordenen. Denk goed na over welke spullen je wel mee wil nemen naar het nieuwe huis en welke spullen eventueel vervangbaar zijn. Dit maakt het gemakkelijker om uiteindelijk te bepalen hoeveel spullen je nou daadwerkelijk gaat vervoeren.

Spullen uitzoeken

Toch is er nog iets anders waar je rekening mee moet houden na het ordenen van je spullen. Nu je de oude spullen bij het vuilnis hebt gezet, zul je voor deze spullen moeten kopen. Zo was je bank bijvoorbeeld compleet versleten en was het de hoogste tijd voor een nieuwe. Het meest handige is om deze nieuwe spullen ook van te voren uit te zoeken om te bepalen of je alles met je eigen auto kan berijden of dat je toch voor een busje gaat.

Verhuizen - spullen uitzoeken

Auto of bus huren?

Mocht je na al dat ordenen en uitzoeken erachter komen dat alles in je eigen auto vervoeren absoluut geen optie is. Dan is met het huren van een bus ook nog niet alles gezegd. Je hebt namelijk verschillende groten. Zo kun je de grootte van de bus perfect aanpassen aan jouw hoeveelheid spullen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een bus te huren met een laadklep. De inhoud van deze bussen is rond de 18 kubieke meter. Hiermee kun je meestal je inboedel in één of twee ritten vervoeren. Daarnaast kun je een iets kleiner model huren. Deze is iets makkelijker te besturen en is ideaal als je spullen net niet in je eigen auto passen. Mocht het nou op het nippertje niet in je eigen auto passen, dan kun je ook een auto huren die over net iets meer ruimte beschikt dan je eigen auto.

Volg dit stappenplan en je kunt als een echte doe-het-zelver deze hele verhuizing zelf onderhanden nemen.