Wanneer is een traagschuim matras voor jou geschikt? mrt20

Tags

Related Posts

Share This

Wanneer is een traagschuim matras voor jou geschikt?

De afgelopen 10 jaar heeft het traagschuim matras een flinke opmars gemaakt, het is vandaag de dag zelfs het meest verkochte matras.

De vraag is, hoe komt dat nou eigenlijk? En is zo’n matras ook voor jou geschikt?

De kracht van een traagschuim matras

De reden dat dit matras zoveel verkocht wordt is omdat het omschreven wordt als een comfortabel matras dat zorgt voor een uitstekende nachtrust. Een traagschuim matras werkt namelijk druk verlagend, dit komt doordat het matras zich vormt naar de houding van jouw lichaam. Hiervoor wordt gezorgd door het lage smeltpunt van traagschuim dat 29,5 graden bedraagt, hierdoor wordt het matras zacht en neemt de elasticiteit toe, zodoende vormt het zich mee met de houding van het lichaam. Hiernaast zorgt de warmte ervoor dat het matras ook zachter wordt wat uiteindelijk zorgt voor meer comfort.

Vooral op de uitstekende lichaamspunten zullen deze effecten te merken zijn zoals bij de heupen en schouders. Op de minder uitstekende plekken zoals de onderrug zal het materiaal harder en kouder zijn waardoor het op vitale plekken juist meer ondersteuning biedt.

Is zo’n matras dan helemaal opgebouwd uit traagschuim?

Nee, dit is een veel voorkomende missconceptie, traagschuim zou hier te zwak voor zijn omdat het geen ondersteuning terug kan bieden. De bovenkant is meestal de enige laag die bestaat uit traagschuim, de onderkant moet juist van een meer veerkrachtiger materiaal opgebouwd zijn, denk hierbij aan latex of pocketveren.

De dikte van het traagschuim is wel van belang, dit dient minimaal 7cm te zijn wil het uiteindelijk effect hebben.

Wanneer kies je dus voor een traagschuim matras?

Er zijn dus vele mensen die baat kunnen hebben bij zo’n matras, vooral als je tijdens de nachtrust last hebt van bepaalde drukklachten op bijvoorbeeld de rug. Ook voor mensen die bijna de gehele nacht stilliggen hebben baat bij een traagschuim matras, het matras krijgt dan de ultieme mogelijkheid om zich naar het lichaam te vormen.

Helaas is een traagschuim matras niet voor iedereen weggelegd, omdat het matras reageert op warmte kan het voor mensen die erg transpireren of het al snel warm hebben in de nacht als vervelend ervaren worden. Dit omdat het de warmte opneemt die je lichaam uitstraalt en dus ervoor zorgt dat het als zeer warm ervaren wordt.

Mensen die veel bewegen in hun slaap hebben ook meer baat bij een ander soort matras, dit omdat het traagschuim matras niet direct reageert op de bewegingen en dus meer effect heeft als er langere tijd wordt stilgelegen.