Woning uitbreiden met een dakkapel of dakopbouw mrt05

Tags

Related Posts

Share This

Woning uitbreiden met een dakkapel of dakopbouw

Wordt jouw huis wat aan de krappe kant, wil jij gewoon wat meer ruimte of ben je op zoek naar een waardevermeerdering voor jouw huis? Een dakkapel of dakopbouw is dan een goede keuze. Met een dakkapel wordt een donkere en kleine zolderkamer ineens goed leefbaar. Enerzijds geeft het meer ruimte om te staan en anderzijds zorgt het voor meer natuurlijk ligt. Deze combinatie zorgt er dus voor dat een onleefbare ruimte ineens een extra etage wordt.

Creëer meer ruimte met een dakkapel

Het grootste voordeel van een dakkapel (en dakopbouw natuurlijk) is het feit dat je veel meer ruimte creëert voor jouw huis. Een dakkapel is een rechthoekige opbouw die als een rechte hoek op een schuin dak komt. Hierdoor krijg je meer ruimte op de zolderkamer waardoor je hier gewoon kan staan.

Doordat het aangezicht van een dakkapel of dakopbouw bestaat uit één of meerdere ramen, krijg je ineens veel lichtinval op een anders donkere kamer. Hierdoor krijg je een leefbare ruimte die kan dienen als bewoonbare kamer.

Het gemiddelde dak in Nederland is een puntdak dat aan beide kanten schuin afloopt. Dit zorgt er voor dat je op zolderkamers vaak toelopende hoeken krijgt waar je eigenlijk niks mee kunt. Dankzij een dakkapel of dakopbouw wordt deze ruimte ineens bruikbaar en kan je hier zelfs zonder moeite een ruim bed in kwijt.

Een dakkapel of dakopbouw is een goede investering

De fysieke voordelen van een dakkapel of dakopbouw zijn nu uitbundig besproken. Wat zeker niet onbelangrijk is in dit verhaal, is de waardevermeerdering voor jouw huis. Omdat de plaatsing van dakopbouw of een dakkapel voor een hele nieuwe leefbare kamer zorgt, zal jouw huis ook drastisch in waarde toenemen. In veel gevallen is de waardevermeerdering zelfs gelijk aan of meer dan de kosten van de kapel zelf. Hierdoor is de plaatsing van dakopbouw of een dakkapel eigenlijk altijd een slimme zet.

Dakkapellen geven meer leefcomfort

Dakkapellen geven meer leefcomfort. Dit lijk in eerste instantie logisch omdat het een extra kamer geeft, maar het effect gaat verder dan alleen één kamer. Een dakkapel heeft meestal invloed op het gehele huis. Vaak wordt een dakkapel of dakopbouw geplaatst omdat het huidige huis te klein is. Bijvoorbeeld omdat er een extra slaapkamer nodig is, of omdat er meer werkruimte nodig is. Niet alleen kan dit allemaal met een dakkapel, ook de andere delen van het huis zullen een stuk minder gestrest en gespannen zijn.

Dakopbouw kan meer dan één kamer creëeren

Dakopbouw komt in verschillende vormen en maten. Waar een dakkapel niet precies aan jouw specifieke eisen voldoet kan een andere vorm van dakopbouw de oplossing bieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dakopbouw te nemen die jouw in staat stelt de zolderkamer in twee delen op te delen. Ideaal als je bijvoorbeeld twee leefbare slaapkamers wilt maken. Dankzij dit soort dakopbouw creëer je nog meer leefbare ruimte en kan je natuurlijk licht geven aan beide kamers. Het hoeven natuurlijk geen twee slaapkamers te worden. Een dakkapel of dakopbouw biedt mogelijkheden, de invulling is geheel aan jou.