Wooninspiratie: glas in huis dec21

Tags

Related Posts

Share This

Wooninspiratie: glas in huis

Voor een mooi en compleet interieur stem je alles op elkaar af. De meubels passen goed bij de kleur van de muren en de vloer. En woonaccessoires maken je woning helemaal af. Een materiaal wat bij ieder interieur past is glas. Iedereen heeft wel iets van glas in huis staan. Van het glas van de ramen tot vazen en drinkglazen. In dit artikel geven wij je extra inspiratie om glas in je interieur te verwerken.

I’ts all about the details

Het mooie aan glas is dat het transparant is en het licht mooi doorlaat. Door te kiezen voor woonaccessoires van glas verwerk je het op een subtiele manier in je interieur. Kies voor een mooie vaas waar je kleurrijke bloemen in kunt zetten. Glazen bollen die je als lampenkap gebruikt voor een industriële look, of koop leuke wekpotten van glas om producten als pasta en havermout in te bewaren.

Denk groots: meubels van glas

Glas is tijdloos en zorgt voor een rustige uitstraling in een interieur. Houd je van dit materiaal? Dan kun je net iets verder gaan dan enkel woonaccessoires van glas. Verwerk glas in je meubels. Meubels volledig van glas passen goed bij een modern interieur. Denk aan een glazen tv meubel of een bijzettafel. Is een meubel van glas voor jou net iets te veel? Dan kun je ook kiezen voor delen van glas, zoals een tafelblad of een kast met glazen deurtjes.

Glazen wanden in huis

Woon je in een appartement met één grote ruimte of heb je een ruim huis waarin je graag wat meer afscheiding wilt creëren? Dan kun jij jouw interieur een geweldige boost geven met het plaatsen van een glazen wand in de ruimte. In een studio kun je hiermee bijvoorbeeld de woonkamer afscheiden van de slaapkamer. En heb je een grote ruimte? Creëer dan verschillende ruimtes  met verschuifbare glazen wanden. Met een glazen wand houd je een frisse en moderne look en er valt nog steeds voldoende daglicht naar binnen. Een ander bijkomend voordeel is dat je de ruimte beter isoleert. Gebruik bijvoorbeeld wanden van dubbelglas en de warmte blijft goed hangen in de ruimte waar je dat wilt.

Grote ramen voor een fris en ruim interieur

Niet alleen met glas in jouw interieur kun je een eigen stijl creëren, ook de keuze van jouw ramen heeft invloed op hoe de rest van de ruimte eruit zien. Grote ramen laten veel daglicht door, dit geeft een geweldige frisse uitstraling. Kies je voor grote ramen? Kies dan voor dubbelglas voor een goede isolatie. En dubbel glas hr++ is nóg beter wat betreft isolatie door de verschillende isolerende materialen die aan dit glas zijn toegevoegd. Hiermee zit je in de winter lekker warm en in de zomer blijft het juist lekker koel. Combineer de grote ramen met een licht interieur, zoals veel wit, en geniet van een heerlijk rustgevende ruimte.

Zo zie je maar weer, glas is geschikt voor iedere ruimte en voor iedere stijl. Voor leuke accessoires struin je gewoon de winkelstraten of het internet af. Wil je graag een mooi glazen meubel als eyecatcher in je woonkamer? Bezoek dan eens de woonboulevard. En wil je graag dubbelglas bestellen voor een glazen wand in huis of als ramen? Vraag dan advies bij een ervaren glaszetter voor een mooi resultaat.