Woontips van de maand augustus aug20

Tags

Related Posts

Share This

Woontips van de maand augustus

De aankoop van iets nieuws voor in uw woning is leuk, gezellig en spannend tegelijk. Meestal bent u het al een tijdje van plan en heeft de voorpret zich opgebouwd. Maar op een gegeven moment moet het er dan toch echt van gaan komen, en gaat u op zoek naar precies dat product dat voldoet aan al uw wensen.

Makkelijk schoon te maken
Voordat u een nieuw artikel koopt, kijk dan goed of het gemakkelijk schoon te maken is. Aan een glad oppervlak kleeft minder snel vuil, en is goed af te nemen met een vochtige doek. Vraag ook naar de vochtbestendigheid, wanneer u vaak moet schoonmaken is dit heel belangrijk. Het kan zijn dat er een speciaal reinigingsadvies wordt gegeven in combinatie met een speciaal te gebruiken reinigingsmiddel. U mag er vanuit gaan dat u hiermee uw aankoop goed kunt onderhouden en dat het de levensduur zal verlengen.

Afritsbaar en afwasbaar
Bij de aanschaf van een stoffen product zoals gordijnen, kussens, tafelkleden en zitbanken kunt u het beste voor de aanschaf het label raadplegen. Zijn de stoffen wasbaar, of moet u bij vuil naar een stomerij toe? Heel praktisch zijn de banken waarvan de hoezen gewoon compleet afritsbaar zijn om zelf te wassen. Als er kleine kinderen in huis zijn of huisdieren, dan is een wasbare hoes wel heel fijn. De banken bij de Ikea in de serie Ektorp zijn hier een voorbeeld van.

Vuilwerende coating
Een stoffen bank zonder afritsbare kussens heeft meestal wel een vuilwerende behandeling ondergaan waardoor vuil er minder snel intrekt. Reinigen met een vochtige doek met enkel water is dan meestal voldoende. Vraag dit altijd even na voor de aankoop, indien nodig kunt u zelf de stof ook behandelen met een vuilwerend product, het is wel handig om dit zo snel mogelijk na de aankoop te doen.