Woontrend 2017: Lekker Nederlands mrt28

Tags

Related Posts

Share This

Woontrend 2017: Lekker Nederlands

Het voorjaar is weer begonnen en we hebben de eerste zonnige dagen alweer achter de rug! Nu de eerste zonnestralen naar binnen vallen, kunnen wij ons voorstellen dat je weer zin krijgt in een nieuw en fris interieur. Daarom bespreken we weer een nieuwe trend voor 2017. Deze keer een interieur die perfect bij ons eigen kikkerlandje past: Lekker Nederlands.

De basis

‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dit is een oer-Hollandse uitdrukking die we ook in de basis van deze interieurtrend terug zien. Wil je mee in deze trend? Kies dan voor een nuchter en warm interieur. Denk aan een variatie van de kleuren rood, wit en blauw. Maar dan natuurlijk wel wat meer van deze tijd, dus zachtere en wat vergrijsde tinten. Wat betreft materialen kies je voor de warme stoffen en diverse houtsoorten. Hiermee creëer je een juiste sfeer bij de strakke lijnen.

Hout gebruik je bijvoorbeeld voor de meubels, voor schapjes aan de muur, maar ook voor de kozijnen. Hoewel kozijnen vooral een praktische invulling hebben, hebben ze wel degelijk een grote invloed op de sfeer van de rest van de woning. Houten kozijnen maken de uitstraling van een Hollands interieur compleet.

Subtiele, maar toffe Hollandse items

Zoals hierboven vermeld is de basis van deze trend nuchter met strakke lijnen. Houd je echter van wat meer gezelligheid en wil je jouw interieur eigen maken? Voeg dan wat kleur toe door subtiele, maar erg leuke oer-Hollandse items.

Delfts blauw

Wie kent het niet, die super leuke kleine tegeltjes met blauwe molentjes, of het lieve boerenstelletje dat elkaar een kusje geeft. Het aardewerk dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd is ontstaan aan het eind van de 16e eeuw en nog steeds zien we het overal terug komen. Tegenwoordig kun je het op veel verschillende manieren in je interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan heel gaaf behang of mooie vloertegels. Graag iets subtieler? Leef je dan uit met een mooie vaas of mooi servies van Delfts blauw.

Hollandse meesters

Niet allen Delfts blauw, maar ook onze eigen wereldberoemde Hollandse meesters zijn populair. De bezoeken in het Rijksmuseum worden steeds populairder, met als gevolg dat men de kunstwerken ook wil verwerken in hun eigen interieur. Zo spelen behangfabrikanten in op de trend door hele mooie varianten uit te brengen. Denk aan het melkmeisje in het groot op een muur of een volledige bloemenwand.

Topografie

De wereldkaarten die tegenwoordig bij bijna iedereen in huis hangen worden steeds vaker vervangen door onze eigen Nederlandse kaart. Deze zijn te verkrijgen in de mooie versies die je vroeger op de lagere school zag hangen, of je kunt kiezen voor een mooi oud bruine versie van de regio waar je geboren bent.

Dutch Design

Wereldberoemd en ontzettend populair: Dutch design. Deze vorm van kunst kenmerkt zich door grapping en innovatief meubelontwerp. Wat dacht je bijvoorbeeld van de moderne Dutch Design chair of een van de andere meubels van onze eigen Nederlandse designers?

Fleur het op

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een Hollands interieur is een heerlijk kleurrijk bosje tulpen. Zeker voor in de lente en zomer geef je extra kleur aan de ruimte en zorgt het voor de echte Hollandse touch.