Zo maak je je huis klaar voor een duurzame toekomst! jun03

Tags

Related Posts

Share This

Zo maak je je huis klaar voor een duurzame toekomst!

Een duurzame toekomst, dat is iets dat de meesten van ons hopen te bereiken. Echter gaat dit natuurlijk niet vanzelf. Om een duurzame toekomst in je huishouden te creëren zul je een aantal aanpassingen moeten doen aan je woning. Hieronder volgen dan ook vijf tips om je huis klaar te maken voor een duurzame toekomst.

1 Verlichting

Een duurzaam huishouden begint met de juiste verlichting. Vervang alle gloeilampen door ledlampen en je eerste stap naar een duurzamere woning is gezet. Om je interieur origineel te houden zou je eens kunnen kijken naar led grondspots. Voor meer informatie en aanbod van ledverlichting kun je eens een kijkje nemen op www.euroledshop.nl/.

2 Isolatie

Een tweede tip om je huis klaar te maken voor een duurzame toekomst is om te zorgen dat de isolatie goed op orde is. Hierdoor bespaar je veel energie, want de verwarming hoeft veel minder vaak aan. Controleer ook goed op kieren, en zorg er ook voor dat de kwaliteit van het isoleermateriaal nog voldoet. Door je huis op een goede manier te isoleren blijft de warmte veel beter hangen binnenshuis, waardoor je veel energie bespaart.

3 Kies een efficiënte locatie

Om een energiezuinige toekomst te waarborgen, is ook de locatie van je woning erg belangrijk. Ga voor een locatie die zo centraal mogelijk ligt, ten opzichte van je werk en waar je leven zich afspeelt. Op deze manier hoef je zo min mogelijk met de auto op pad, waardoor je weer benzine bespaart en minder belastend bent voor het milieu.

4 Zet de verwarming uit!

Je zou zeggen dat dit gewoon gezond verstand is, maar toch zie je vaak dat mensen de verwarming continu laten branden. Wanneer je bijvoorbeeld een avondje weggaat, of juist overdag op je werk bent, is het nergens voor nodig om de verwarming op volle kracht te laten werken. Tegenwoordig bestaan er ook modulerende thermostaten. Op die manier gaat jouw huis een duurzamere toekomst tegemoet.

5 Common sense

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste: gebruik gewoon je gezonde verstand. Zo zou je bijvoorbeeld niet te lang moeten douchen, en ook de temperatuur kun je schappelijk houden. Ook met eten kun je rekening houden met de duurzaamheid, koop bijvoorbeeld biologisch voedsel en gebruik ecologische schoonmaakmiddelen. Daarnaast is ook het scheiden van afval een goede bijdrage aan het verduurzamen van je huis. Kortom, gebruik je gezond verstand en draag op die manier al bij aan een duurzamere toekomst!